За тази рецепта решихме да подсилим вкуса на домашно приготвената пица с вкуса на мекото синьо сирене Castello®, което придава плътност и кремообразност на всяко ястие. Освен това за основа на пицата сме използвали карфиол и цвекло, което я прави истинско кулинарно приключение. Ето какво ви е необходимо, за да си приготвите тази вегетарианска пица!

Необходими продукти:

За 2 бр. основа за пица:

180 г зрял чедър Castello®
1 глава карфиол
3 с.л. кокосово брашно
4 средно големи яйца
500 г сурово цвекло
1/2 ч.л. гранулиран чесън или на прах
1 ч.л. сушена мащерка
щипка сол и черен пипер на вкус

За топинга:

1 бр. меко синьо сирене Castello®
20 резена картофи, нарязани на тънки колелца
1 червен лук, нарязан на шайби
кълнове от репички за украса



Приготовление:

Пригответе основата, като нарежете карфиола в кухненски робот, докато карфиолът стане с размера на кус-кус.

След това сварете карфиола във вряща вода за 1 минута, прецедете го и го оставете да се охлади за 5 минути. През това време обелите и настържете цвеклото.

Загрейте фурната до 180 градуса.

След като карфиолът се охлади достатъчно, за да може да се пипа с ръце, използвайте муселинова кърпа или кърпа за чай, за да изстискате максимално водата от него.

След това смесете карфиола и цвеклото заедно в купа с чедъра Castello®, яйцата, чесъна на гранули, сухата мащерка, солта, пипера и кокосовото брашно. Разбъркайте ги добре, така че съставките да се смесят добре.

Застелете тава с хартия за печене и оформете две основи за пица.

Печете основите за 20 минути, след което извадете и добавете резени меко синьо сирене Castello®, резените картофи и червения лук. Върнете обратно във фурната за около 7-10 минути.

След като извадите пицата, декорирайте с кълновете по желание.

(в материала има продуктово позициониране)