Автор
Ева Григорова

Фън шуй съвети: Как картините влияят на енергията на дома

Картините се наричат „бърз фън шуй“ (или „бърз баланс“). С помощта на изображения е най.лесно да се нормализира енергията в къщата, да я балансира, така че да не спира никъде и да не застоява.

Къщата е второто тяло на човек и всичко в нея трябва да бъде хармонично. А картините, които сте избрали за вашия дом, могат значително да повлияят на това, каква ще бъде енергията, която ще надделее. Особено внимателно трябва да подходите към избора на изображения за спалнята и кухнята. На местата, където спим и ядем, всичко трябва да носи положителна енергия.

Не разделяйте цяло изображение

Сега е много модерно да разделите картината, за да направите например триптих, но специалистите по фън шуй съветват да не правите това в никакъв случай. Триптихът е допустим, ако това са три готови изображения, обединени в една тема. Изключително нежелателно е да разделите една картина на парчета. Например, клон на цъфтяща сакура е положително и добро изображение, но ако се нареже на три части, хармонията се губи.



Какво не трябва да слагате над таблата на леглото си

Най- много внимание си струва да обърнете на избора на картини и изображения, които ще поставите над леглото. В съня си сме абсолютно спокойни и всички образи и символи проникват в нас, носейки или полза или вреда. В никакъв случай не трябва да окачите изображенията на вода над леглото си, защото това ще „измие“ всичките ви любовни отношения. В допълнение към това, водата символизира предателство.

Ако поставите изображение на цветя в главата на главата, тогава на преден план трябва да има две цветя. Ако картината има три цветя с равни размери, това ще създаде изображение на трети човек, който може да се намеси във връзката ви.

Отървете се от картини с единични символи

Единичните символи дават предимството на Ин енергията (черна, женска, вътрешна, земна, тежка) или само на енергия Ян (бяла, мъжка, външна, небесна). Например, ако сте окачили снимка и тя изобразява самотно дърво на скала - това е ин. Единственият знак не е много добър и може да навреди.

Струва си да избягвате картини и само с Ян енергия. Например, изображения на пътища или мостове, по които се движат големи потоци от автомобили. Такива картини се носят само от самота.

Картини, които символизират растеж ще помогнат на връзката ви

Изображенията трябва да бъдат изпълнени със съживяваща сила - например пролетни, слънчеви сцени. Птиците летят, природата оживява, всичко цъфти. Това дава заряд и приток на сила. По-добре е да избягвате картини с мрачни есенни сцени, на които виждаме паднали листа, сивота и копнеж.



Внимавайте с оригиналните картини

По-добре е да ги закачите в големи пространства, в специални помещения или в големи коридори. Ако това са малки стаи, където прекарвате времето си често, по -добре е да окачите копия на картините. Не е известно каква енергия е имал художникът, когато е рисувал картината, така че е по-добре да се защитите.

Намерете правилното място за съвременно изкуство

Струва си да бъдете внимателни със съвременното изкуство. Неразбираеми изображения, експерименти с форми и цвят понякога носят разрушителна сила. Ако окачите снимки в къщата, които са трудни за разбиране и възприятие това може да ви донесе объркване и несигурност.

Не висяйте снимки на мъртви хора у дома

Ако човек е излязъл от този свят, не е необходимо неговите снимки да заемат твърде много място в дома ви, дори това да са важи близки хора. Снимки и изображения на мъртви хора, независимо дали това са роднини или известни хора (учени, писатели, художници), носят негативна енергия.



Изображения за финансово благополучие

Съществуват пет енергии: вода, дърво, огън, земя, метал. Всичко, свързано с парите, принадлежи на елемента дърво, така че дърветата и растенията са благоприятни за дома ви. Те препоръчителни както като образи, така и в жива форма. Извън спалнята си можете да добавите и изображения свързани с голям приток, като такива на водопади, включително и картини с риба.

Рамките също са важни

Мнозина не обръщат внимание на рамките, но според фън шуй това не е правилно. Напуканите или надраскани рамки влияят неблагоприятно на общата енергия на къщата.

Лош знак е, ако картината падне. Ако това ви се случи, бъдете особено внимателни през следващите дни, защото е възможно това да означава, че ви очаква негативно събитие.

Трябва да харесате картините, които имате у дома

При купуването на нови картини за дома основното правило е да сте сигурни, че те ви харесват. Ако не сте сигурни 100% в избора си или интуицията ви нашепва, че това не е правилната картина за вас, по-добре на я купувайте.

Ако пък са ви подарили изображение, което не ви допада, не го закачайте у дома си, това вероятно ще ви донесе неприятни емоции, които можете лесно да избегнете.