Автор
Христина Кирилова

Мъжете просто искат да им е лесно: 6 от всеки 10 господа са необвързани, не искат и да чуят за любов

Нова седмица, нова притеснителна статистика. Само тематиката се сменя и този път сме се фокусирали върху пропадащия любовен живот на човечеството. В кого обаче е повредата, защото такава със сигурност има.

Последното проучване на Изследователски център Pew сочи, че 6 от всеки 10 мъже са необвързани, при това по собствено желание. Експертите коментират резултатите, като изтъкват, че господата предпочитат да задоволяват физическите си потребности, като се потопят в морето от съдържание за възрастни в мрежата.

„Младото мъжко население следи социалните медии, еротичното и порнографско съдържание, задоволявайки нуждите си, без да излиза и да общува. Мисля, че това вече се превръща в навик“, споделя психологът Фред Рабиновиц.

Според експертите, голям виновник за настоящата ситуация е пандемията, когато излизането навън и общуването между хората на живо буквално беше забранено. И някак си светът свикна - да се среща в интернет, да работи от вкъщи, да се потапя в социалните мрежи, а когато някой има нужда да се поразгорещи, е много по-лесно да си потърси видео, според предпочитанията си и...да не продължаваме нататък с описанията, досещате се.

Порното го е имало винаги и ще продължава да го има, но наистина ли човечеството ще допусне да избяга от душевните си потребности, като да изгради връзка с друг човек, заради него и заради леснотата, която предлагат социалните мрежи? Да си го кажем честно - не са само мъжете виновни, макар че знаем, че те повече обичат да залитат по лесното, отколкото нас жените. Много дами обаче се поддават на отчаянието и се съгласяват да бъдат лесна "плячка" за нощ или две. Да не говорим, че не са малко и момичетата, които публикуват обяви, с които предлагат ласки срещу пари. При това не много пари, не и суми, непосилни за един средностатистически мъж.

Още по-страшното е, че мъжете постепенно отвикват да комуникират на живо и истинската им сила се изразява в писане на съобщения. И все пак - като на господата им се иска секс и интернет им го дава, защо им е да се трудят да ухажват някоя хубавица, която на всичкото отгоре може и да им откаже? Не си струва усилията, каките в социалките са топ. А да не говорим колко още по-хубаво ще бъде, като навлязат в метавселената и ще могат да си правят секс с холограми.

„Губим връзка със себе си и с другите и става все по-лошо всеки ден“, каза професорът по психология Ноби Уей.

В заключение, нека си припомним, че понякога и да излезеш на разходка може да бъде също толкова хубаво, колкото и нищоправенето пред екрана на телефона или лаптопа. Всъщност, несравнимо по-хубаво е.

Четете още: Ето какво казва вашият мъж на любовницата си