Автор
Антония Дамянова

Иман - ослепителната дъщеря на кралица Рания, засенчи майка си (Снимки)

Броени дни остават до едно от най-чаканите и вълнуващи събития в кралския двор на Йордания – сватбата на принцеса Иман с годеника ѝ Джамил Термиотис. Да припомним, че за датата на тържествената церемония – 12 март, бе съобщено в понеделник.

View post on Instagram
 


Междувременно, докато кралските фенове тръпнат в очакване на романтичния празник на Иман, се състоя традиционното моминско парти, известно като „къна парти“, а негов домакин бе майката на 26 годишната бъдеща булка – кралица Рания.

View post on Instagram
 


Както името на празника подсказва, традицията повелява ръцете и краката на невестата да бъдат изрисувани с къна.

Медийното внимание обаче бе силно привлечено от приказния тоалет, с който Иман се появи – дълга бяла рокля, дело на йорданската дизайнерка Рийма Дахбур. Специалният детайл в нея бе изящният колан – същият, с който майката на Иман се е венчала с баща ѝ – крал Абдула, през 1993 г.

View post on Instagram
 


Разкошният аксесоар, декориран с бродерии и златисти елементи, бе поставен лично от кралица Рания.

Великолепната съпруга на крал Абдула също, както винаги, показа стил и класа с фантастичната си рокля в цвят бордо. Подобен бе цветът и на традиционната роба, която Раджуа ал Саиф – годеницата на престолонаследника принц Хюсеин, бе облякла.

View post on Instagram
 


Подброности около предстоящата церемония засега няма. Единствено се знае, че за сватбения ден Иман е избрала да носи своята първа тиара. Тя е диамантена и е от колекцията на нейната майка.

View post on Instagram
 

А поводът за изваждането на бижуто е портрет, заснет по повод предстоящата сватба на принцесата.

View post on Instagram
 


Иман е второто дете на Рания и Абдула. Йорданските монарси са родители на още три деца – 19-годишния Хашем, 22-годишната Салма и 28-годишния Хюсеин, който след бракосъчетанието на сестра си Иман и годеника ѝ, също ще каже „Да“ на своята избраница - Раджуа, в края на пролетта.

Четете още: Кралството трепери: 10 признака, че Меган и Хари ще саботират коронацията на Чарлз