Автор
Антония Дамянова

Най-проклетите черти от характера на всяка зодия

Никой не е идеален и отрицателните черти на зодиите не пречат на хората искрено да се обичат, уважават и прощават грешките си. Но за да постигнем взаимно разбирателство и хармония в отношенията, е добре понякога да имаме едно наум, когато се окажем в определена конфронтация с определен знак от зодиака. За целта ви представяме най-проклетите черти от характера на всяка зодия:

Овен



Да бъде център на внимание на всяка цена е това, към което се стреми самоувереният Овен. Сред основните му отрицателни качества са: твърд характер и неспособност за компромис, егоцентризъм, импулсивност и агресивност. Всички Овни говорят директно, веднага преминават към остра критика, без да се страхуват да наранят противника бързо. За да постигнат целта си, те си боравят виртуозно с всякакви манипулативни прийоми. В ежедневния контакт с Овен не е лесно, тъй като често той избухва за дреболии. Свидетелите на емоционалните му изблици остават в шок за дълго време, докато самите Овни лесно си прощават всякакви ексцентрични лудории.

Телец



Упоритият Телец може спокойно да се нарече пламенен егоцентрик. Не мисли за другите, нарушава всякакви принципи и норми на морала. Дори и влюбен, той продължава напред, без да се замисля как партньорът му ще реагира на действията му. Най-неприятната черта на този земен знак е грубостта. Така подбира думите си, интонацията, начина и изражението на лицето си, че да убоде другия по възможно най-болезнения начин.

Невъзможно е да се докаже вината на Телеца. Той не е готов да признае грешки, проявява прекомерно самочувствие и желание да доминира над хората. А Телецът често е и мързелив и може да остане с години на нелюбима работа или в отдавна разпаднала се връзка.

Близнаци



Нищо чудно, че представителите на знака имат тотем с две лица. Сладките и чаровни Близнаци рано или късно ще покажат тъмната си страна – често са склонни на измама, лицемерие и двуличие, неспособни са да си държат устата затворена и да изпълняват обещания. Всичко е по вина на въздушния елемент, под влиянието на който е знакът. Тези хора променят мнението, настроенията и жизнените си позиции твърде често.

Примиряването с такава нестабилност може да бъде трудно. Освен това Близнаците са майстори в лъжите и преструвките. Често те не знаят как да пазят тайните на други хора, не само че ги разкриват на всички, но и украсяват със собствени картини ситуацията. Да разчиташ на такъв човек може да бъде трудно, затова представителите на знака често губят приятели и партньори.

Рак



Изглежда, че лошите черти на зодиите не са свързани с чувствителните и емоционални Раци. Въпреки това, те са в състояние не само да изпаднат в истерия за дреболия, но и да обвиняват другите за нещо, което самите те са направили.

Най-негативните черти, от които страда тази водна зодия, са: способност да се преувеличава значението на дребните неприятности, упорити опити да се намерят грешки във всеки човек. Техният вроден драматичен талант е достоен за Оскар, а склонността им да виждат коварния план на недоброжелателите дори в дребни детйли ги доближава до агентите на разузнаването.

Лъв



Те нямат равни нито на земята, нито на небето – това смятат амбициозните Лъвове. Въпреки вродената щедрост и благородство Лъвът често изпада в гняв, когато не получава хвалебствени отзиви и ласкателства от онези, които е включил в своя вътрешен кръг.

Ето кои са отрицателните черти на знака: свадливост, педантичност и дребнавост; способност да обвинявате другите за личните си проблеми. Страхувайки се да изглеждат смешни, представителите на един от най-мощните знаци на зодиака не обичат да признават грешките си, дори и да са ги осъзнали.

Дева



Девите притежават подчертан прагматизъм, консерватизъм, способност бързо да се събират и да реагират правилно на ситуацията. Когато тези черти на характера се изострят, умната и логична Дева се превръща в заядлива и хипохондрична, което се изразява в качества като: дребнавост, скъперничество и неспособност да се отпусне, незачитане на чуждото мнение и постижения.

Вместо да обединява и ръководи, Девата въвежда режим на тотален контрол. Тя става токсична, занимава се с душевно търсене, измисля несъществуващи диагнози, измъчвайки себе си и другите с приказки за лечението и превенцията на ужасни заболявания.

Везни



Везните интуитивно усещат хората, но с годините стават твърде мнителни. Необикновеният интелект, който им е даден от природата, може да се превърне в истинско проклятие, ако представителите на знака започнат: да виждат врагове и завистници в близки хора; да търсят скрит подтекст в действията или изявленията на всички приятели.

Неспособността да приемат и да обичат себе си, както и зависимостта от мнението на другите могат да вкарат въздушния знак в продължителна депресия.

Скорпион



Скорпионът има много сложен характер. Разходете се през знаците на зодиака, няма да намерите по-опасен враг от Скорпион. Знакът принадлежи към водния елемент и всеки, който се изпречи на пътя му, ще бъде отмит от вълна на гняв. В Скорпиона съжителства целият спектър от човешки психопатологии.

Ето основните отрицателни черти на представителите на знака: променливо настроение и склонност към честа смяна на гледната точка, наличие на садистични наклонности и любов към драмата, невъзможност за самоконтрол.

Няма по-ярки тирани и манипулатори от Скорпионите. Дяволската хитрост, интелигентността и способността да се подиграват им позволяват да проявяват изключителна отмъстителност срещу врага. В брака Скорпионът е склонен към предателство и в името на кариерата е готов да мине през главите на всеки, за да се домогне до мястото, към което се е устремил.

Стрелец



Противоречивият характер прави Стрелците луди оптимисти. Те не виждат реалността, предпочитат да се откажат от събитията, които разрушават живота им. Разчитайки на късмета, те са склонни да се отказват наполовина и да се отдадат на мързел и апатия. Жаждата за пари и власт ги прави прекалено самоуверени. Някои смятат, че това е най-гадният знак от зодиака.

Според Стрелците всички други са глупаци и само собственото им мнение има право на съществуване. Склонността към лидерство може да въвлече огнения знак в незаконни дейности, превръщайки го в лидер на организирана престъпна група или да го тласне в бездната на отчаянието.

Козирог



Козирозите могат напълно да забравят за семейството, потапяйки се с глава в работата. Почти всички представители на знака виждат живота в черно и бяло, мислят песимистично, прекалено са мрачни и преувеличават значението на дребните проблеми.

Упоритият знак мрази правилата и ограниченията. Ако ги принудите да се впишат в определена рамка, можете да получите неочакван резултат. Ще започнат да се карат, да хленчат и да манипулират. Представителите на знака се превръщат в тирани на работа и у дома, демонстрирайки некоректност и отмъстителност в отношенията, неспособност за прощаване на обиди и желание за отвръщане на удара.

Водолей



Един от най-сложните знаци на зодиака. Някои дори го смятат за тиранин и мъчител, който не знае как да отстъпва в спорове и да проявява състрадание. Мързелът и лекомислието могат да направят Водолея неорганизиран и лекомислен.

Мечтите и фантазиите могат да заменят реалността за него. Желанието да спаси света и да стане известен кара Водолея да взема пари на заем и да ги харчи, без да изпълнява задълженията си. Без способността да контролират фантазиите и да ги съпоставят с възможностите, Водолеите няма да могат да постигнат успех в живота и ще се ядосват на себе си, обиждайки другите.

Риби



Рибите са склонни да се отказват, без дори да се опитат да разберат начините за излизане от трудна ситуация. Освен това те са емоционално нестабилни, понякога проявяват рязка студенина, друг път – неутолима страст. Двойствената природа на знака ги разкъсва, склонявайки ги или към съзидание, или към разрушение, и ги принуждава да избират или плътски удоволствия, или духовни идеали.

Ето кои са негативните черти на представителите на зодия Риби: склонност към измама, нерешителност и неувереност в себе си, невъзможност да казват твърдо "не" в отговор на манипулация. Непредвидимите действия на Риби могат да объркат близки и приятели, да ги отблъснат и да ги накарат да се разочароват от тях.

Четете още: 9 знака, че сте стара душа и сте се прераждали многократно