Автор
Кристина Кирова

И звездите плачат: Джон Траволта се срина на сцената по време на Оскарите (видео)

Наградите "Оскар" винаги са били събитието на годината, което цял свят очаква с интерес. Безброй киномани застават пред малките екрани с трепет, дори и в малките часове на нощта, за да наблюдават церемонията и да видят дали техният фаворит ще получи отличие.

И тази година събитието беше зрелищно, но дори в суетата и в най-вълнуващите моменти, трябва да си спомняме за тези, без които светът на кино нямаше да е същият. Тези, които вече не са сред нас, но Холивуд има моралния дълг да почете. Една от тях е Оливия Нютън-Джон, която загуби дългогодишната си битка с рака през лятото на 2022-ра.

Актрисата пое последния си дъх на 8-и август, на 73 години, в дома си, заобиколена от семейството си и най-близките си приятели. А Джон Траволта определено беше от специалните хора в живота ѝ.

Двамата имат звездно партньорство във великия мюзикъл "Брилянтин", а през годините запазиха страхотно приятелство. И така беше до самия край...

Снощи Джон Траволта почете покойната Оливия, както и други легендарни артисти, които си отидоха от този свят през 2022-ра. И въпреки да е влизал в десетки образи и светлините на прожекторите да светеха право в него, за няколко секунди си позволи да бъде просто човек. Не звезда, не актьор, не личността Джон Траволта, а просто човек, който е загубил близки приятели.

"В тази индустрия, ние артистите имаме уникалния късмет и лукс да правим това, което обичаме, за да се издържаме. И понякога имаме щастието да го правим, заедно с хора, които започваме да обичаме. Днес празнуваме киното, нашата работа и всичко, което сме постигнали през последната година. Но днес почитаме и тези, които загубихме и които посветиха живота си на нашия занаят - и пред, и зад камера. Всеки от тях остави своя уникален почерк. Те докоснаха сърцата ни, накараха ни да се усмихнем и останаха скъпи приятели, на които ще останем завинаги предани", каза през сълзи Траволта и сведе глава, докато звучеше хит от "Брилянтин", изпят от Оливия Нютън-Джон през 1978 г.

Зрителите оцениха високо силата на Джон Траволта да почете близката си приятелка и колега.

Припомняме ви, че за актьора битката с рака не е непозната, след като години наред се бореше за живота на съпругата си, Кели Престън, която загуби в края на 2020-а.

Четете още: Раздялата носи приходи: Шакира пусна осмиваща песен за Пике, удари световен рекорд (ВИДЕО)