Автор
Теодор Муховски

Раздялата носи приходи: Шакира пусна осмиваща песен за Пике, удари световен рекорд (ВИДЕО)

Колумбийската звезда Шакира пусна хит, в който направи на пух и прах своя бивш приятел - футболистът Жерар Пике. Парчето събра рекордните 63 милиона гледания в платформата YouTube, които я направи най-гледаната нова латино песен, откакто съществува платформата.

Да си припомним, че двамата се разделиха миналата година, а от тогава бившият футболист стартира връзка с 23-годишната красавица Клара Чия. Пике и Шакира имат две деца.

В песента участва аржентинският продуцент и диджей Bizarrap. В част от песента, Шакира изпява: "Струвам за две 22-годишни" и добавя: "Ти замени Ferrari за Renault Twingo/ Ти замени Rolex за Casio."


Певицата продължава в същия дух: "Вълчица като мен не е за новаци"... "Бях извън твоята лига, затова си с някой точно като теб" и предлага на бившия си, който обича фитнеса, да прекара малко време в трениране на мозъка си.

Освен намеците и препратките ѝ към Пике и новата му приятелка, Шакира споменава свекърва си, медиите и продължаващите си проблеми с испанските данъчни власти, които твърдят, че е укрила данъци в размер на 14,5 млн. евро.

"Остави ме със свекърва ми като съседка, с пресата пред вратата ми и с дълг към данъчните", продължава с хапливия текст колумбийската латинозвезда.

Според испанските прокурори Шакира и семейството ѝ са живели в Барселона между 2012 г. и 2014 г., което означава, че тя е трябвало да плати данък в Испания върху световните си доходи за тези години. Те искат осемгодишна присъда затвор и глоба от над 23 млн. евро, ако тя бъде осъдена. Певицата обаче обвини данъчните власти на страната, че водят срещу нея "безскрупулна кампания в пресата", и настоя, че не им дължи нищо.

Само за денонощие хитът вече беше събрал над 63,5 млн. гледания в YouTube, превръщайки се в един от най-гледаните нови латиноамерикански клипове в историята на платформата. Това е рекорд на Гинес, както е видно от този кадър:

View post on Instagram
 

Той привлече вниманието на венецуелската певица Бриела, която посочи приликите между него и песента, която тя издаде през юни миналата година, озаглавена Solo Tú (Само ти).

"Тази сесия на Шакира също ли ви звучи като Solo Tú?", написа тя в Twitter. "Не мога да повярвам." Бриела заяви, че е фенка както на Shakira, така и на Bizarrap, но смята, че песента е била "вдъхновена" от нейна по-ранна композиция и че би искала това да ѝ се признае.