Автор
Woman.bg

По време на най-женския месец Organon отправи покана към жените да покажат своята подкрепа една към друга

В днешно време от жените се очаква да изпълняват различни роли в забързания свят, включително да бъдат майки, съпруги, сестри и работещи жени. Но поради многобройните си задължения, дамите често забравят, че трябва да се погрижат и за собственото си здраве.


По време на най-женския месец от годината, глобалната фармацевтична компания Organon покани всички жени да участват в активацията Wall of Sharing (Стена на споделянето) и да споделят кои са предизвикателствата, които срещат по отношение на здравето си. Компанията е посветена на намирането на решения за здравословните проблеми, които са най-важни за жените.

Здравните нужди на жените често биват пренебрегнати и подценявани. Според последното проучване, проведено от Pragmatica, по поръчка на Organon, повече от 20% от младите жени на възраст между 18 и 24 години казват, че не са запознати или имат много ограничени познания за заболяванията, предавани по полов път. А 26% от жените, участвали в проучването, споделят, че никога не са посещавали мамолог.

През изминалия уикенд всяка жена, която мина покрай стената на споделянето в The Mall, имаше възможността да остави своя отпечатък на нея с малко листче и доза кураж. Смелите дами споделяха за предизвикателствата относно тяхното здраве, пред които се изправят ежедневно и се налага да преборят отново и отново.


BG-NON-110020

Сред откровенията на стената се отличиха няколко често срещани женски проблема, а именно тези, свързани с менструалните болки и със забързаното ежедневие. Всеки минувач можеше да види колко голяма част от дамите страдат от главоболие, емоционалност и всякакъв вид болка и дискомфорт по време на менструация. Видимо много от притесненията и здравословните проблеми на жените са причинени от натоварения график, в който сменят роли и задачи. Стрес за децата, семейството, дома и работата, домакинските задължения и други затруднения, са сред основните предизвикателства, водещи до липса на време за себе си. Високите цени на козметиката, лекарствата и прегледите също бяха отбелязани неведнъж.

Често хората не осъзнават сериозните последици, които може да има един малък избор на безразличие спрямо женското здраве. Organon се бори за по–хубав и по-здравословен всеки ден за всяка жена.

Жените са нашите майки, нашите дъщери и сестри, нека се погрижим за тяхното щастие.

За допълнителна информация: Органон (И.А) Б.В -клон България, aдрес: гр. София, п. к. 1000, бул. “Цар Освободител” № 14, Лендмарк център, 5-ти и 6-ти етаж, имейл адрес: dpoc.bulgaria@organon.com, тел: +35 92 806 3030, електронен адрес: www.organoncare.bg.

Нежелани реакции трябва да се докладват. Формуляри за докладване и информация можете да намерите на страницата на Изпълнителна агенция по лекарствата -https://www.bda.bg/bg/. Нежеланите реакции трябва да се докладват и на Органон (И.А) Б.В -клон България, електронна поща: dpoc.bulgaria@organon.com, тел: +35 92 806 3030.
Авторски права 2023 Група компании Organon. Всички права запазени.
BG-NON-110019

Дата на изготвяне: 03.2023

(в материала има продуктово позициониране)