Автор
Теодор Муховски

Джъстин Бийбър показа лицето си след диагнозата "Синдром на Рамзи Хънт"

Носителят на "Грами" показа подвижността на лицето си в Инстаграм, след като през юни разкри, че е диагностициран със „синдрома на Рамзи Хънт“, заради който има частична парализа на лицето.

29-годишният носител на наградата "Грами" показа подвижността на лицето си чрез Instagram Story.
Джъстин Бийбър разкри, че страда от синдрома на Рамзи Хънт и лицето му е частично парализирано: "Почакайте, имам надежда да се въстановя“, написа той над краткия клип, като движеше очите си от една страна на друга, а след това се усмихна широко, докато на заден план звучеше песента "Ice T" на Tems.

View post on Instagram
 

Клиниката "Майо" обясни, че заболяването се появява, когато огнището на херпес засегне лицевия нерв в близост до ухото. Освен парализа на лицето, то може да причини и загуба на слуха и изисква незабавно лечение.

Клиниката споделя, че незабавното лечение на синдрома намалява "риска от усложнения, които могат да включват трайна слабост на лицевите мускули и глухота".

Когато Бийбър разкри здравната си диагноза през юни, певецът заяви, че симптомите му включват невъзможност да мига с едното си око и да движи ноздрата си. Освен това, звездата не може да се усмихва от едната страна на лицето си.
"Това е доста сериозно заболяване, както можете да видите. Иска ми се това да не е така, но очевидно тялото ми казва, че трябва да забавя темпото, и се надявам, че вие ще ме разберете, и ще използвам това време, за да си почина и да се отпусна, за да се върна към 100-процентовата си форма и да мога да правя това, за което съм роден", каза той.

Той отбеляза, че отделя време да работи върху здравето си и работи върху специални лицеви упражнения, за да върне лицето си в нормално състояние.

"То ще се върне към нормалното си състояние. Просто трябва търпение", сподели Бийбър. "Не знаем колко време ще мине, но ще се оправи".

View post on Instagram
 


След като през юли Бийбър възобнови световното си турне Justice World Tour, което беше отложено след съобщението, той изнесе шест различни концерта, преди да оттегли останалите дати от турнето си.

"Това наистина ми се отрази зле", пише той в изявление, споделено в неговата Instagram Story през септември. "През изминалия уикенд изнесох концерт на Rock in Rio и дадох всичко от себе си на хората в Бразилия. След като слязох от сцената, изтощението ме завладя и осъзнах, че в момента трябва да превърна здравето си в приоритет. Затова засега ще си взема почивка от турнетата. Ще се оправя, но ми трябва време, за да си почина и възстановя".

Бийбър продължи: "В момента се намирам в състояние на криза. Благодаря ви за молитвите и подкрепата по време на всичко това! Обичам всички вас страстно!"