Автор
Ева Григорова

Даяна щеше да се гордее: Братовчедката на Уилям и Хари се омъжи - но защо кралските роднини пропуснаха церемонията? (снимки)

Лейди Амелия Спенсър, която е братовчедка на принцовете Уилям и Хари, се омъжи на скромна сватба, но нейните кралски роднини изглежда са пропуснали церемонията.

Лейди Амелия, която също е племенница на покойната принцеса Даяна, се омъжи за дългогодишния си приятел Грег Малет близо до Кейптаун в Южна Африка след 14-годишна връзка.

View post on Instagram
 

30-годишната Амелия е дъщеря на по-малкия брат на Даяна - Чарлз Спенсър и бившата му съпруга Виктория Локууд.

Тя има сестра близначка лейди Елиза Спенсър, по-голяма сестра лейди Кити Спенсър и по-малък брат Луис Спенсър, който има титлата виконт Алторп.

View post on Instagram
 

Според Hello!, сред членовете на семейството, които са присъствали на големия ден на Амелия, са били Елиза, Кити и нейният по-малък полубрат Самуел Ейткен. Но не се смята, че баща ѝ Ърл Спенсър е бил на сватбата.

Уилям и Хари също не бяха споменати като присъстващи на церемонията, като проверка показва, че по същото време Уилям е провел среща в ролята си на президент на Earthshot Prize.

View post on Instagram
 


Амелия присъства на сватбата на Уилям с Кейт в Уестминстърското абатство със сестрите си през 2011 г., въпреки че липсваше, когато Хари се ожени за Меган Маркъл през 2018 г.
Сватбата ѝ идва малко повече от година, след като по-голямата ѝ сестра Кити, на 32, попадна в заглавията през юли, когато се омъжи за богатия бизнесмен Майкъл Луис, на 64, на зашеметяваща тридневна сватба в Италия.