Автор
Ева Лъчезарова

Времената се променят, но стремежът към красота остава и тези момичета го доказват

Епохите се сменят, модата също, единствено стремежът към красота остава вечен. Съгласни ли сте?

Ако не сте съвсем убедени, вижте пътуването във времето на три, избрани от нас дами. Те са част от пролетната кампания на немския бранд Допелхерц #градскисамодиви. Противно на легендите, тези самодиви са положителни персонажи, чувстват се еднакво добре както сред природата, така и в града. Те са независими дами със свободен дух, които вдъхновяват със силната си вътрешна красота и отношение към света.

Всяка една от тях ще ви отведе в любимата си епоха, за да разкрие своята тайна за естествена красота и вдъхновение.

Валерия Белчевска

View post on Instagram
 

С машината на времето на Валерия Белчевска се връщаме назад до Гетсби ерата, където има много пера, танци до зори и красиви рокли.

Ето и тайните, които тя сподели с нас:

Каква е тайната на естествената красота според теб?

Красотата се крие в увереността на една жена, нейното излъчване и усещане в собствената ѝ кожа. Разбира се всички дами се стремим към външното ѝ проявление в една или друга степен и искаме да поспрем времето поне за мъничко. Съвремието налага изключително много стереотипи за външния вид на жените, но ако се оставим на модните течения да влияят на самооценката ни, със сигурност ще се загубим някъде по пътя в търсене на съвършенство. Затова с годините трябва да се учим на себеобич и приемане, на грижа към тялото и душата. Така ще заискрим отвътре и това ще се отрази и навън.

Кое е любимото ти градско кътче и къде обичаш да се свързваш с природата?

Със семейството ми живеем в Бургас и най-любимото ми местенце в града е старата централна част. Обичам да се разхождам там, да се заглеждам в ретро сградите, които винаги разказват история. Старата архитектура ми е много на сърце, цветовете ѝ винаги са пастелни и романтични, в нея има извивки и украшения - като достолепни красиви жени. Обожавам и морето. То е пристан за морските хора, носим го в сърцето си. Там мога с часове да гледам как децата ми играят с миди и пясък, или пък да остана съвсем сама с мислите си, когато съм тъжна. И в двете има очарование и приземяване.



Ако имаше силата да пътуваш във времето, къде би отишла?

Със сигурност бих се върнала в 20-те години на XX век - ерата на джаза! Затова и избрах именно тази визия за кампанията "Градски самодиви" - Пътуване във времето. За мен това е период на женственост и блясък, перли, фокстрот, пайети, шампанско и шеметен живот под ритъма на саксофона. Всеки детайл от тази ера е впечатляващ, модата е пищна, но в никакъв случай крещяща. Стилът Гетсби е белязан от прехода към еманципация на жените и свободата на тяхното изразяване. С две думи - смелост и великолепие!

Елица Бехар

View post on Instagram
 

Елица Бехар ни повежда на едно женствено пътешествие в миналото, споделяйки че смята, че е объркала епохата, в която да се роди, защото всичко от миналото носи истинска наслада на душата ѝ.

Ето какво още ни сподели Елица:

Каква е тайната на естествената красота според теб?

Да бъдеш в мир със себе си, да се възприемаш такава, каквато си, да си обичана и да обичаш. Щастливите и добри хора са красиви! :) И, разбира се, да не забравяме грижата както за външната красота, така и за вътрешната - без второто дори най-изящното лице не би имало стойност.

Кое е любимото ти градско кътче и къде обичаш да се свързваш с природата?

Любимото ми градско кътче е Борисовата градина - там съм прекарала детските си години, това е и мястото, което избирам винаги, когато имам нужда да премахна напрежението от ежедневието или просто да потичам по познатия за мен маршрут. За разходки - обожавам малките централни улички, карето около Оборище също. А за природа? Няма по-прекрасно за мен място от Родопите, в конкретика - Златоград и околността. Просто обожавам тази част на България и мога да стоя с часове само да наблюдавам безкрайните планини и китни селца...и да се наслаждавам на спокойствието, което цари в този район.



Ако имаше силата да пътуваш във времето, къде би отишла?

По-дълбокият отговор би бил: там, където съм се чувствала истински щастлива, а именно края на 90-те години, началото на новия век - и безгрижието у дома с пълно семейство. От чисто любопитство и любов към модата, хубавата музика - със сигурност бих искала да поживея между 50-те и 70-те години. Всичко ми изглежда някак по-стойностно, красиво, истинско...обноските, взаимоотношенията на хората помежду им, всичко! И въпреки работата ми, която е свързана изцяло с технологии, винаги съм мечтала да се върна във времената, в които хората са се забавлявали искрено - без помощта на телевизия, телефони, всякакви други устройства, които крадат от времето ни.

Неда Спасова

View post on Instagram
 

Неда се е върнала назад във времето, за да открие красотата във вечното изкуство. Нейната интерпретация е смела, изненадваща и те кара да се замислиш на колко много красота всъщност е способна една жена.

Ето какво ни сподели самата Неда по темата:

Каква е тайната на естествената красота според теб?

Преди всичко - чисто сърце и мисли, добро настроение, а отвън - хидратация, слънцезащита, витамини и здравословна храна. Щастието и истинската красота идват от умението да се чувстваме добре в тялото си и в мир с душата си. Колкото по-бързо приемем, че е невъзможно да изглеждаме на живо като с филтър от Инстаграм, толкова по-добре и по-свободни ще се чувстваме.

Кое е любимото ти градско кътче и къде обичаш да се свързваш с природата?

В града май най-добре се чувствам вкъщи, защото съм домошар. А в природата, в зависимост от възможността да пътувам - навсякъде. Най-близкото местенце до мен, без ограничение на времето, е Витоша и по върховете, пътеката Драгалевци-Железница.



Ако имаше силата да пътуваш във времето, къде би отишла?

Бих "прескачала" за кратко в различни епохи. Ей така, да огледам наоколо и да видя какво са правели хората. Преди Новата ера, периода на Римската империя, Средновековие, Ренесанс, ерата на нямото кино - до 20-те години на миналия век. Бих отскочила и до 90-те, малко преди да се родя. Там е имало някаква сила в съзнанията на хората за промяна и свобода. Създадени са доста от съвременните класики в киното, в музиката. Ще ми се да можех да усетя и аз този вкус на свобода и новаторство.

Знаете ли, че е клинично доказано, че приемът на течен колаген има множество ползи за вида и здравината на кожата ни? При редовна употреба той намалява видимо дълбочината на бръчките и тънките линии по лицето, стимулира производството на колаген, прави кожата ни по-еластична и забавя процеса на стареене. Освен това приемът на Допелхерц® Колаген Beauty подобрява здравината, гладкостта и растежа на ноктите. Продуктът е обогатен с екстракт от асай бери, витамин А, цинк и биотин, микроелемент мед и витамин Е.

Всяка доза от Допелхерц® Колаген Beauty е в индивидуален флакон и може да се приема директно, като не е нужно да се разрежда с вода. Друго предимство е, че не изисква специално съхранение и е подходящ за хора с динамичен начин на живот. Можете да ги вземете със себе си на работно пътуване, на екскурзия и дори на преход в планината.

(в материала има продуктово позициониране)