Автор
Антония Дамянова

Руска блогърка предупреди какво да не ядете, ако отидете в Египет. Опасно е!

Ако ходите в Египет, добре е да знаете, че има храни, спрямо които е по-добре да запазите порядъчна дистанция.

За това предупреждава руската пътешественичка Саша Коновалова, в чийто блог тя разказва за ястията и продуктите, които никога не приемала от шведска маса.

View post on Instagram
 


От рускинята научаваме, че в страната на пирамидите явно е позволено на бюфета да се сервират части от останала от предишния ден храна под формата на ново блюдо.

В този ред на мисли Коновалова предупреждава за салати с доста странен състав в тях. Например за студена паста с наденица или зеле, боб с "пластмасово" сирене и ориз или карфиол с паста с "тон" бял сос. Особено неприятно впечатление ѝ направили няколкото съмнителни парченца пица, наредени в отдела с хляб, оставен от предния ден.



От видеото си блогърката призовава да се избягва разреденият концентрат на прах, който се прикривал като сок и се сервирал в прозрачни пластмасови контейнери.
„Тази течност я наричат „сок“. Напитката е много сладка, "химус" на вкус и твърде ярка. Може да се намери дори и в не най-евтините хотели. „Не разбирам как можете да спестите от това, което децата най-често пият“, предупреди рускинята за опасния продукт.

Младата жена забелязала още, че на бюфета често слагали закуски, които били сервирани във вчерашния ден като горещо ястие. Например долма.

На Саша силно подозрително ѝ се сторило и едно снек руло, чийто състав не успяла да разгадае. Според нея въпросното блюдо съдържало месо, риба или черен дроб.

View post on Instagram
 

Четете още: 5 факта за България, които всеки от нас трябва да знае