Автор
Антония Дамянова

Извънземни ли го направиха: Мистерията на мегалитния камък, която човечеството не може да разгадае (снимки)

Има един изключително любопитен камък, който не е като никоя друга мегалитна структура по света. Намира се в оазиса Тайма в Саудитска Арабия и е наречен Ал Наслаа. Това, което го прави уникален и го поставя в центъра на редица теории на конспирациите, е че е разрязан наполовина с поразителна точност.

Достатъчно е да погледнете снимката, за да останете в почуда и удивление. Скалата е висока 10 метра и широка 7,6 метра. От момента на откриването му през 1883 г. огромният камък от пясъчник Ал Наслаа изправя учените пред множество неразгадани до момента въпроси и предположения от типа на това, че през него може да е преминал лазерен лъч.

Освен че е перфектно разделен в центъра, на повърхността му са изобразени странни символи, създадени в древни времена. Повечето от тях изобазяват човек на кон. Лазерната точност на разреза дава основание на много изследователи, включително и палеоастролози (учени, които правят връзка между описанията за богове с пришествията на извънземни на Земята), да предполагат, че камъкът може да има нещо общо със свръхнапреднала цивилизация (с извънземен или земен произход), притежавала изключително развита технология.


Интересното е, че двете половини на мегалита стоят непокътнати на местата си от векове и някак успяват да поддържат баланса си. Всеки, който е имал възможността да види със собствените си очи мистичната структура, рядко стига до извода, че разрезът се е образувал по естествен път.

Конвенциалната наука твърди, че идеалната празна линия между двата изправени камъка с плоски лица е естествена.

Според общоприетата традиционна теория, разделянето на камъка на две половини в средата е причинено от движението на земята под мегалита. Тези малки вибрационни сили образували малки пукнатини по повърхността на камъка, които довели до напукване точно в средата след векове. Допуска се и вероятността това да бъде и стара (незначителна) линия на разлом, която често създава зона от отслабена скала, която се разрушава много по-лесно.


Възниква обаче въпросът: може ли произведение на природата да бъде толкова точно и разрезът – толкова чист и съвършен? Не са малко учените, които допускат, че камъкът е бил изсечен от извънземни. Тъкмо перфектната линия дава теорията за съществуването на извънземна, но не изключва и идеята за древна човешка цивилизация, която всъщност е притежавала технологии, по-напреднали от тези, които имаме сега, но които били безвъзвратно заличени от пясъка на времето.

За да разгадаем мистерията на този мегалит, единственият сигурен начин би бил да се върнем към времето, когато камъкът се е образувал. Археолозите са открили, че най-старото споменаване на града-оазис датира от 2 хиляди години пр.н.е.

От деня, в който е открит, до ден днешен, истинският произход на разреза продължава да тъне в мистерия и да буди много въпроси: Откъде е дошъл този мегалит тук? Как са успели да го разделят с лазерна прецизност, без да използват технологии? Ако пък са разполагали с такива, тогава кой го е използвал? Въпроси, оставащи без отговор, но и сами по себе си доказателство, че светът е пълен с тайни и загадки, които вълнуват човечеството от незапомнени времена до днес и продължават да изправят учени и археолози пред предизвикателствата на човешката цивилизация и планетата Земя.

Четете още: 5 факта за България, които всеки от нас трябва да знае