Руската пътешественичка и блогърка Саша Коновалова, която наскоро е посетила Египет, разказа за ястията и продуктите, които никога не е приемала на шведската маса в ресторанта на хотела.
Тя обясни причините в личния си блог, пише Dzen.ru.
Рускинята отбелязва, че според стандартите е позволено да се сервира отново част от храната под формата на ново ястие. И предупреди за салати, които имат странен състав. Например, студена паста с наденица или зеле, боб с "пластмасово" сирене и ориз, или карфиол с паста с "тон" и бял сос.
От напитките блогърът призова да се избягва разреденият концентрат на прах, който се дава като сок и се налива в прозрачни пластмасови контейнери.
„Тази течност я наричат „сок“. Напитката е много сладка. Може да се намери не само в евтините хотели. Не разбирам как можете да спестите от това, което децата най-често пият“, предупреди рускинята за опасния продукт.
Тя отбелязва, че често се сервират закуски, които предния ден са били топло ястие. Тя критикува и руло, приготвено вероятно от месо, риба или черен дроб.
„Никога не съм виждала руски туристи да ядат това“, добавя блогърката.
И признава, че никога не хапва пудинг заради евтините съставки.