Автор
Ева Григорова

Мария шокира съда: Блъскам и драскам мъжа си като израз на любов!

Сагата с фолкпевицата Мария и нейния съпруг Миро се заплита още повече.

Едно от обвиненията срещу Соколов е, че е насочил пистолет към главата ѝ през септември 2021 г., два месеца преди двамата да се оженят. По време на разпита си пред съда самата Мария е отрекла да се е чувствала заплашена от съпруга си и дори признала, че редовно го блъскала и драскала като израз на любов.

"Обичам жена си, изписаха се големи глупости", каза Мирослав извън съдебната зала.



Той беше пуснат на свобода срещу 2000 лева гаранция, като една от причините е, че се грижи за 4 деца, 3 негови и едно на Мария.

"Изглежда не се е чувствала действително застрашена и заплашена, след като е сключила брак с него и до момента нито веднъж не е подавала сигнали за заплахи или насилие до компетентните органи. Житейски нелогично е", коментира защитникът на Миро, цитиран от "Дневник".



"В постановлението на прокуратурата за привличане като обвиняем пише, че той бил нанесъл удари с юмруци и ритници. На 23 март Соколова е разпитвана пред съдия и в разпита си заявява, че не е ритана. Били нанесени удари в главата и тялото, но по време на разпита заявява, че не са й нанасяни удари по тялото", допълни още адвокатът, който определи показанията на Мария като "доста хаотични и непоследователни".



Миналата седмица в медиите се появиха твърдения, че конфликтът между Мария и Миро е бил породен от факта, че Соколов е заявил на съпругата си, че се връща при бившата си половинка Вая, която е и майка на две от децата му.