Автор
Теодор Муховски

Филмът на Джони Деп за Луи XV ще открие филмовия фестивал в Кан

Включването на филма "Жана дю Бари", режисиран от Мейвън, е първата публична прегръдка на Деп от страна на филмовата индустрия, откакто той спечели тежък процес за клевета срещу бившата си съпруга Амбър Хърд.

С новият си филм след дълга пауза актьорът Джони Деп ще открие прочутия кинофестивал в Кан на 16 май.



Деп снима драмата от периода "Жана дю Бари" малко след съдебния процес, в който съдебното жури установи, че бившата му съпруга Амбър Хърд го е оклеветила, когато се е описала в статия от 2018 г. във в. "Вашингтон пост" като "обществена фигура, подложена на домашното насилие".

По време на шестседмичните свидетелски показания, които приковаха вниманието на нацията, той и Хърд се скараха заради твърденията ѝ, че той я е малтретирал физически и сексуално. Първоначално Хърд обжалва присъдата, но след това обяви, че възнамерява да уреди спора.



59-годишният Деп също така обжалва тясна част от решението на журито по делото за клевета, в което те го държат отговорен за клеветническо изявление, което адвокатът му е направил за Хърд. Адвокатите му заявиха миналата година, че Хърд се е съгласила да плати 1 млн. долара, за да приключи делото, което е много по-малко от сумата, която журито във Вирджиния първоначално я призова да плати.

Победата му в процеса изненада някои правни наблюдатели, тъй като съдия във Великобритания беше постановил по по-ранно дело, че има доказателства, че Деп е нападнал Хърд. Британското решение бе постановено по дело за клевета, заведено от Деп, след като таблоидът The Sun го нарече в заглавие "бияч на съпруги". Съдията по това дело постанови, че ответниците са доказали, че публикуваното от тях е "по същество вярно".

След победата на Деп в съда той отново се върна в публичното пространство, като се появи на модно ревю, подкрепено от Риана, и на церемонията по връчването на видео музикалните награди на MTV; освен това и откри свой акаунт в TikTok.



"Жана дю Бари" е режисиран от и с участието на френската актриса и кинорежисьорка Мейвън, която играе заглавната героиня - жена от работническата класа и куртизанка, която става любимка на краля. Филмът на Маивен "Полис" печели наградата на журито в Кан през 2011 г.

Премиерата на новия ѝ филм ще се състои на 16 май, след церемонията по откриването на фестивала, и ще дебютира във френските киносалони в същия ден. Петнадесет месеца след излизането му по кината Netflix ще излъчва филма в услугата си само във Франция.


Четете още: Рийз Уидърспуун ще бъде свободна за връзка с Том Брейди, след като приключи с развода си за 1 милиард долара!