Автор
Теодор Муховски

Защо Емили Ратайковски се чувства като „парче месо“ и иска да прекрати кариерата си

След участието си в "Изчезналото момиче" и други филми моделът Емили Ратайковски призна, че е готова да излезе извън рамките на това да се прави на "смилаема за влиятелните мъже в Холивуд". Това означава, че може би завинаги ще обърне гръб на актьорството.

В интервю за "Лос Анджелис Таймс", публикувано наскоро, Ратайковски обяви, че възнамерява да се откаже от актьорството, като посочи като повратна точка неуспешното прослушване през 2019 г. за комедията "Триъгълник на тъгата".

"Чувствах се като парче месо, което хората оценяват, казвайки: "Има ли тя нещо друго освен гърдите си?".

View post on Instagram
 

След като отбеляза, че ѝ е омръзнало да се опитва да се прави на "смилаема за влиятелните мъже в Холивуд", Ратайковски напомни, че в началото на 2020 г. е уволнила своя актьорски агент, търговски представител и мениджър.

Причината била, че не им се е доверявала напълно и искала еднолично да взима всички решения. Обвинила ги в женомразци.

View post on Instagram
 

Ратайковски се появява за първи път на големия екран в продукцията "Изчезнало момиче" от 2014 г. в ролята на Анди Фицджералд, студентка, която има афера с женения професор Ник Дън, изигран от Бен Афлек.

След този впечатляващ дебют тя споделя, че екипът ѝ веднага е започнал да търси роли, които да я утвърдят като "сериозна актриса с дълголетие".
След това тя участва заедно със Зак Ефрон в "Ние сме твои приятели" и Ейми Шумър в "Чувствам се красива".

Последната ѝ голяма роля е във филма "Лъжа и кражба" от 2019 г., в който участва и Тео Джеймс. Що се отнася до "Триъгълник на тъгата", ролята, която тя някога желаеше, в крайна сметка отива при Чарлби Дийн, която почина миналата година.

Да си припомним, че Ратайковски и отчужденият ѝ съпруг Себастиан Беър-Маклард са въвлечени в спор за попечителство над 2-годишния им син Силвестър Аполо миналата есен. Бившата двойка се раздели миналата година след около четири години брак.



Миналата седмица Variety публикува изявленията на множество жени, които обвиняват Беър-МакКлард, филмов продуцент, чиито филми включват "Добро време" и "Uncut Gems", в сексуално насилие.

До момента Ратайковски не е коментирала публично обвиненията срещу Беър-МакКлард. В интервюто си за "Лос Анджелис Таймс" обаче тя намекна, че разривът в отношенията ѝ може да е повлиял на решението ѝ да се оттегли от актьорската професия.

"Може би затова точно сега не се интересувам от мъжкия свят", каза тя. "Това е един мрачен и прецакан свят.“



Четете още: Бъкингамският дворец замлъкна: Меган и Хари накараха всички да треперят