Автор
Кристина Кирова

Едно сапунче, а в него цялата любов и надежда: Запознайте се със Севда - разтърсващата история на една силна майка

Животът е непредсказуем - на моменти ироничен, в други жесток, в трети безоблачен, но в който и от тях да се намирате, той си остава прекрасен. Защото имаме шанса да бъдем тук и да продължим напред. Забързани от въртележката на всекидневието, много често забравяме да бъдем благодарни на себе си и най-вече на съдбата, че и днес имаме възможността да прегърнем новия ден. И още по-често се тревожим за неща, които са твърде незначителни пред огромното предимство да сме здрави и да можем да постигнем всичко, просто защото ни има. Днес ще си поговорим с една изключителна жена и майка, която всеки ден надскача себе си и става все по-силна да се пребори с трудностите, а животът ѝ е поднесъл огромно изпитание. Прави го достойно, с кауза, много смисъл и любов. Представяме ви Севда, а историята и мисията ѝ ще научим от самата нея:

Здравей, Севда! Разкажи ни за себе си, каква е твоята история, каква е мисията ти в момента?

- Здравейте, от 12 години страдам от множествена склероза и в момента съм в инвалидна количка. Животът е прекрасен и на мен ми се живее, затова не оставих болестта да промени духа ми, въпреки че за съжаление, засегна тялото ми. Моята мечта е да бъда по-самостоятелна в ежедневието и в грижата са себе си.

Името ти означава „любов“, но за теб голямата любов има друго име – дъщеря ти Никол. Как успяваш да бъдеш силна и въпреки това, което се случва с теб, да продължаваш да бъдеш толкова отдадена майка?

- Обичам дъщеря си и тя е моята сила. Искам да бъда до нея възможно най-дълго и да ѝ предам любовта си към живота. Всеки ден тя ме учи да бъда упорита, като се справя със собственото си заболяване Диабет Тип 1.



Днес ти създаваш натурални сапуни. Какво е за теб козметиката – може би не само необходимост и начин за събиране на средства в момента, но и страст?

- Създаването на сапуни ме кара да се чувствам полезна, защото първо помогнах на себе си, а сега се радвам, че помагам и на други хора. За мен е много важно да почертая, че сапунчетата са изработени изцяло от естествени материали. Чрез тяхната продажба събирам средства за лечение и рехабилитация. Във всяко сапунче влагам ЛЮБОВ.

Как подбираш какви да бъдат съставките и като цяло, как протича процесът по създаването?

- Сапунчетата, които изработваме са изцяло вегански. Съдържат зехтин, кокосово масло и естествени добавки (различни видове хума, активен въглен, кафе, лавандула, портокалови корички, канела, карамфил, турта, спирулина, лайка и невен). Съставките избирам спрямо проблема, с който иска да се справи клиентът (косопад, мазна кожа и коса, акне, суха кожа и коса, целулит, борба с бръчките, ексфолиране на кожата и други различни кожни проблеми). Сапунчетата се правят по студен метод и зреят 6 седмици.



Къде могат да те открият нашите читатели и да видят сапуните, които с дъщеря ти Никол създавате с толкова любов?

- Благодаря за възможността за изява на групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане" във Фейсбук. Информация за сапунчетата и тяхната кауза може да откриете на нашата страничка във Фейсбук Сапунче от Севда и Никол. Пожелавам на вашите читателки да бъдат силни, уверени и прекрасни жени и да сбъдват мечтите си.

Четете още: Резервният принц: Елизабет II изпратила Хари на война и предпазила Уилям