Автор
Теодор Муховски

13 жени се оплакаха от сексуално посегателство от Жерар Депардийо

Би Би Си предаде, че цели 13 жени се жалват от актьора Жерар Депардийо, като го обвиняват в сексуално посегателство над тях.

Най-вероятно тези деяния са се случили през последните 20 години и са се развили на снимачните площадки. Да припомним, че през 2022 година Депардийо беше обвинен в изнасилване срещу своя колежка. Посегателството било извършено в дома на жертвата през 2018 г.

Всички 13 жени обвиняват актьора, че се възползвал от тях на снимачната площадка, като ги опипвал, говорел им неприлични думи и поставял ръце върху бельото им.



Според адвокатът на звездата, той официално отрича всички обвинения, заради които той може да се изправи пред съда.

Обвиненията идват само 2 години след като срещу него се водеше разследване за изнасилване, което той отново отрече.

Актьорът е номиниран за "Оскар" и "Бафта", като едни от най-популярните му филми са "Жан дьо Флорет", "Зелена карта" и "Сирано дьо Бержерак".

В хода на разследването една от статистките на снимачната площадка заявява, че той е пъхнал ръката си под роклята ѝ, след което се е опитал да стигне до бельото ѝ. Когато тя отблъснала ръката му, той станал агресивен и направил нови опити.



Друга потенциална жертва описва как актьорът я хванал за кръста между снимките, ръката му блуждаела и я опипвал доста напористо.

А трета жена твърди, че той е направил опит да постави ръката си върху гениталиите ѝ по време на сцена с тълпа. При друг случай, придружен от мъж, когото представил като продуцент, актьорът я хванал отзад и я докоснал по доста неподходящ начин.



Много от жените признаха, че са шокирани от факта, че на снимачните площадки не са били предприети никакви действия, а предполагаемото му поведение е било толерирано или дори посрещнато със смях.

"Възрастни хора позволиха на един актьор да ми гали гърдите пред всички", жалва се една от актрисите, която по това време е била едва на 17 години.

Прокуратурата в Париж разкри, че до момента не е получила нова жалба. Актьорът продължава да бъде разследван за вероятно изнасилване на актриса, случило се през 2018 г.



Четете още: Мария Бакалова изгрява в нова холивудска продукция