Автор
Кристина Кирова

Ужасяваща мистерия: Поредна К-поп звезда отне живота си

Поредна ужасяваща мистерия в К-поп средите. 25-годишният Мунбин, прочул се като част от бандата "Астро", беше открит мъртъв в апартамента си в Сеул.

Безжизненото тяло на певеца е намерено от мениджъра му снощи, а новината потресе света. За момента водещата версия за случилото се е самоубийство, но след аутопсията ще бъде уточнена причината за смъртта, заявяват от полицията.

View post on Instagram
 

Новината за смъртта на Мунбин бе съобщена тази сутрин от лейбъла му Fantiago с думите:

View post on Instagram
 

"Мунбин неочаквано напусна нашия свят и се превърна в звезда на небосклона".

Преди да се превърне в К-поп звезда, той се е изявявал като актьор и модел, а през 2016 г. заявява категорично мястото си на музикалната сцена, когато се присъединява към момчешката група "Астро".

От музикалната компания, която продуцира Мунбин до последно, апелират обществото да се въздържи от конспиративни теории за смъртта му в името на спокойствието на скърбящото му семейство.

Но за съжаление е трудно светът да не забележи, че това е поредният трагичен случай в средите на К-поп музиката. През последните години самоубийствата се превърнаха в плашеща тенденция. През 2017 г. Jonghyun, член на една от най-големите южнокорейски момчешки групи SHINee, почина. През следващата - 2018 г. си отиде Minwoo, за когото се твърди, че е издъхнал след сърдечен арест в дома си. През 2019 г. певицата и актриса Гу Хара също беше открита мъртва в апартамента си в Сеул, а малко след това се самоубива и близката ѝ приятелка - К-поп звездата Сули.

Четете още: Хората ще станат роби: 5 учени прогнозират как ще се промени светът до 2050 г.