Автор
Кристина Кирова

Край на мистерията: Принц Хари ще стои в ъгъла и ще си тръгне като призрак от коронацията

Присъствието на принц Хари ще бъде почти незабележимо на коронацията на крал Чарлз III. Херцогът на Съсекс, който изправи на нокти организаторите на събитието, като потвърди присъствието си дни след крайния срок, ще кацне в Лондон малко преди началото на церемонията и ще си тръгне в секундата, в която приключи. Като истински призрак.

Основната причина, заради която той успя да предизвика напрежение с мълчанието си, след като получи поканата, беше че трябва да бъде предвидено място за него. И макар да беше известно, че Хари няма място на балкона на Бъкингамския дворец нито при останалите работещи членове на кралската фамилия, организаторите трябваше да направят всичко възможно, за да бъде избегнат контакт между него и принц Уилям.

Вече и тази мистерия е разрешена - принц Хари ще стои 10 реда по-назад от кралското семейство, буквално в ъгъла, тъй като е заявил, че ще си тръгне от коронацията веднага след официалната церемония.

Преди седмици се заговори, че може би историческото събитие ще бъде шанс Уилям и по-малкият му брат да поговорят, още повече че отсъствието на Меган би създало по-благоприятни условия за сдобряване между двамата, но кралски експерти са категорични, че и този път примирие помежду им няма да има. Няма да има никаква възможност откъм време, тъй като принц Хари ще си тръгне моментално и ще се качи на самолета за САЩ, за да не пропусне рождения ден на сина си Арчи.

Макар и мястото, което ще заеме херцогът на Съсекс да изглежда маловажно, основната причина за него е той да не си тръгне с бърза крачка от първите редове. Но не е тайна, че Хари не таи надежда, че ще разговаря с брат си, снаха си, баща си или мащехата си. Експертите са сигурни, че той ще получи студено отношение от роднините си и ще бъде труден ден за него.

"Херцогът на Съсекс ще дойде, само за да отчете присъствието си. Той не иска да бъде на коронацията, но знае, че Чарлз иска да бъде там", споделя авторът Пол Бърел.

През последните дни се появиха и спекулации заради отказа на Меган да присъства на коронацията, според които тя все още е обидена на Негово Величество. Говори се, че преди 2 години тя му е изпратила писмо, с което е изявила желание да разясни обвинението си в расизъм към семейството, но останала без отговор. Говорителят на Меган и Хари обаче категорично отрече тази информация и единствената причина тя да остане в САЩ, е за да бъде със сина си Арчи и дъщеря си Лилибет.

Четете още: Лична трагедия сполетя Васил Василев-Зуека