Автор
Кристина Кирова

Принцесата на народа: Бурни протести в Лондон заради Меган и коронацията (видео)

Отлъчената херцогиня на Съсекс, Меган Маркъл, отново успя да събуди страстите в Лондон. Макар и да не се появи на коронацията на крал Чарлз III и да не е правила никакви изявления във вчерашния ден.

По улиците на английските столица имаше тълпи от хиляди поданици, които приветстваха Негово величество, но разбира се, имаше и протести. Защото явно не всички обичат Чарлз и Камила, а и Хари и Меган си имат своите привърженици. И вчера те излязоха на площад "Трафалгар" не за да празнуват, а за да развеят плакати с надписи "Това не е моят крал" и колажи с лицето на Маркъл и думите "Принцесата на народа".

Феновете на херцогинята показаха подкрепа към нея, а тя от своя страна остана в САЩ, за да бъде с децата си Лилибет и Арчи, който навърши 4 години точно в деня на историческото събитие.

Протестиращите недоволстваха и заради средствата, похарчени за коронацията на фона на финансовата криза.

Със сигурност този протест донякъде е събудил топли чувства в Хари обаче, защото той присъстваше сам на събитието в Уестминстърското абатство и очевидно не се чувстваше комфортно да се срещне с роднините, които напада смело чрез медийните си изяви, докато е отвъд Океана.

Четете още: Принц Чарлз и Камила: 18 години брак или една скандална връзка, устояла на времето