Автор
Кристина Кирова

Смразяващият момент на коронацията: Вижте какво се случи между Уилям и Хари (снимки)

Месеци наред светът очаква коронацията на крал Чарлз III, но за принц Хари това събитие е повече от тежко от емоционална гледна точка. Дълго време, след като получи покана за церемонията, принцът запазваше мълчание и изглеждаше сякаш не знае дали е удачно да присъства. Макар и да става дума за коронацията на собствения му баща.

И все пак Хари прояви смелостта да се завърне в Лондон, макар и само за няколко часа, за да види Чарлз с корона на главата и седнал на трона. Мястото му бе сред задните редове на Уестминстърското абатство, но присъствието му нямаше как да остане незабелязано.

Трудно беше и да не забележим отношенията му с брат му Уилям, който съвсем очаквано, беше на първи ред. Макар двамата да бяха на голямо разстояние един от друг, напълно умишлено, напрежението помежду им се усещаше.

Херцогът на Съсекс вложи старание, за да изглежда весел и усмихнат в днешния ден. Любопитен факт е, че все пак е получил разрешение да сложи някои от медалите си на сакото си, единствените които не са му отнети до момента.

Хари влезе в Уестминстърското абатство с бърза крачка и неловко кимаше на другите гости, но един човек той категорично не погледна и това бе брат му Уилям и съпругата му Кейт.

Кралски източници съобщават, че херцогът на Съсекс е получил покана да се присъедини към празничния обяд на семейството в Бъкингамския дворец, но не е известно дали той се е съгласил, или по-скоро е отклонил предложението. Ясно е обаче, че Хари няма да присъства на официалните снимки от деня на коронацията и няма да бъде на легендарния балкон на Бъкингамския дворец, откъдето Чарлз III за пръв път ще помаха на поданиците си.

Четете още: Заради Меган: Чарлз бил съкрушен, когато Хари съобщил на света тази новина