Автор
Кристина Кирова

Войната на пътя: Ани и Явор, които бяха убити на пешеходна пътека, се готвели за сватба

Ани и Явор - двама млади влюбени. Изпълнени с надежда, живот и желание да създадат семейство. Тук, в България. Но всичко това изчезна само за няколко секунди в нощта срещу 8-и май, когато кола, управлявана от Адриан Антонов, когото накратко ще наричаме просто убиец, ги прегазва. И те умират, остават на място. Там, на пешеходната пътека на бул. "Сливница", на няколко метра от блока, в който живеели.

Ани завинаги ще остане на 24, Явор - на 22. Защото войната на пътя е безмилостна и дори когато пресичаш на подходящото място, може да се окаже, че си попаднал там в неподходящия момент и да си го кажем честно - в неподходящата държава. Защото сега предстои Адриан да се помъчи да докаже, че може би не е виновен. Но какво от това - момче и момиче, на 24 и 22 години, които след няколко месеца са щели да се оженят и да създадат семейство, вече ги няма и няма какво да ги върне.

Снимка на загиналия Явор

Протест вече имаше, беше проведен снощи на мястото на трагичния инцидент. А сега за близките на жертвите остава, някак да осъзнаят случилото се и да заживеят с мисълта, че Ани и Явор ги няма, след като са били пометени за няколко секунди.

Тази сутрин бащата на загиналото момче говори пред Нова телевизия и сподели, че синът му и Ани се подготвяли за сватба. 18-годишният убиец обаче, да не забравите - Адриан Антонов, вероятно едва взел книжка и качил се на колата, вероятно подарена от родителите му, отнел бъдещето им. За да пометеш двама души на пешеходна пътека и единият да изхвърчи на 300 метра от нея, се изисква да караш с висока скорост. Изисква се и да седнеш зад волана с идеята, че си велик, защото от три месеца караш кола. А когато извършиш подобно брутално убийство, макар и неволно, просто стоиш и се молиш хората да го забравят.

Хора, не забравяйте. Това призова бащата на Явор по Нова телевизия днес:

"Моля всички българи, помогнете да не се забрави случаят с тези две деца. Ани и Явор се обичаха много, предстоеше им сватба. Един убиец на пътя ни лиши от всичко. Заради вашите деца, да направим нещо и да спрем тези убийци."

Четете още: Принцесата на народа: Бурни протести в Лондон, заради Меган и коронацията (видео)