Автор
Теодор Муховски

Принц Уилям отправи скрит намек към Хари и Меган по време на речта си

Принц Уилям отправи предизвикателно послание по време на концерта си за коронацията на крал Чарлз - и привидно отправи "закачлив намек" към принц Хари и Меган Маркъл.

Принцът на Уелс произнесе прочувствена реч, посветена на баща си, която предизвика аплодисментите на хиляди хора.

Той заяви, че покойната кралица би била "горда майка", виждайки как синът ѝ е коронясан за крал, и благодари на своя татко за неговата отдаденост.

Но той също така сякаш направи намек с изречението, което произнесе: "Всички ние можем да живеем в служба. Службата е универсална."



Много хора се включиха в Туитър, след като чуха думите на Уилям - като мнозина смятат, че това е било определена закачка към Хари и Меган.

Един от последователите побърза да коментира: "Служба, Хари. Чуваш ли това? Не е безплатна разходка."

"СЛУЖБА. Нещо, което Хари не разбира", добави друг.

Когато Хари и Меган скандално за някои решиха да се откажат от живота си като работещи кралски особи, Бъкингамският дворец публикува изявление за оттеглянето им от задълженията им.

То гласеше: "След разговори с херцога, кралицата написа писмо, в което потвърждава, че при оттеглянето от работата на кралското семейство не е възможно да продължи с отговорностите и задълженията, които идват с живота на обществена служба."

Те отвърнаха на удара, като публикуваха свое собствено изявление, което гласеше: "Всички ние можем да живеем живот в служба. Службата е универсална."

По онова време то предизвика полемика, като мнозина изтъкнаха, че сега те ще вършат повече комерсиална работа и по-малко за благотворителни организации, за да се издържат финансово.
А ето кои бяха най-запомнящите се думи на Уилям:
"Искам да кажа няколко думи за баща ми и защо смятам, че този уикенд е толкова важен", продължи той.



"Както каза моята баба, когато я коронясваха, коронациите са декларация на нашите надежди за бъдещето.

"И аз знам, че тя е там горе, с обич ни наблюдава. Тя щеше да бъде горда майка."

В края на големия си момент Уилям отдаде последна почит на любимия си баща, която остави мнозина в сълзи.

"Татко, всички ние толкова се гордеем с теб", каза Уилс. "Поемам ангажимент да служа на всички вас. На краля, на страната и на Обществото на народите. Бог да пази краля!"

Нямаше пряко взаимодействие между Хари и Уилям, като организаторите се погрижиха те да не се конфронтират един с друг.

Херцогът на Съсекс беше седнал на третия ред, така че не беше близо до принца и принцесата на Уелс.



Но имаше един момент, в който Хари реагира на Уилям в началото на церемонията.

Докато Уилям и Кейт се придвижваха към местата си, Хари погледна брат си и извърши жест на "игнориране", според експерта по езика на тялото Джуди Джеймс. Тя каза пред Mirror:
"Хари извърши нещо, което изглеждаше като странен акт на игнориране или отклоняване на вниманието, докато баща му, брат му и снаха му вървяха в процесия пред него.
"Хари гледаше нагоре, когато Чарлз, Уилям и Кейт пристигнаха, за да минат покрай тях, но след като погледна баща си, Хари обърна глава, за да си говори отново с Едуардо в ключов момент от церемонията, когато всички погледи и внимание бяха насочени към пристигането на Чарлз и Уилям."



Четете още: 5 култови момента от коронацията на крал Чарлз, които може би сте пропуснали