Автор
Веселина Петрова

Илон Мъск си създаде жена робот: Сбогом, нещастна любов, здравей секси изкуствен интелект

С ръка на сърцето признавам, че роботите са страхотна работа. Защото благодарение на тях, всички ще се радваме на споделена любов. Край на драмите, шампанското и сълзите. Идва времето на споделената любов, любовта, която не изисква безсънни нощи, а една простичка команда.

Казвам това по повод на странните снимки с Илон Мъск, които се появиха в социалните мрежи. На тях се вижда как създателят на Тесла се целува с красиви... роботи. Много от последователите на Мъск дори изказаха предположение, че това е бъдещата му съпруга.

51-годишният милиардер се е снимал с няколко хуманоида от женски пол, проектирани от изкуствен интелект.

View post on Instagram
 

Роботите всъщност са „Катнила“ - работят със слънчева енергия. Дори нямат нужда от зареждане. Също така имат сензори, благодарение на които могат да се чувстват "тъжни или щастливи“.

„Това е първият робот, който е специално проектиран с изкуствен интелект, с личността и характеристиките на жената, за която той мечтае, което не се среща в нито един нормален човек, защото, разбира се, не е нормален човек, който има всички необходими спецификации. Тя има балансирано и интерактивно мислене, така че може да го сподели, ако е в криза с чувствата, които изпитва или се нуждае, когато е изложена на психологически стрес.“, сподели Марвен.

Странните роботи могат да изпълняват прости задачи като събиране на неща, ходене и дори могат да говорят, което накара г-н Мъск да ги нарече „придружители“.

View post on Instagram
 

Не е ясно дали тези роботи са действителни, или просто се използват за сплашване на конкуренцията и обществото и събуждане на реакции.

Изследователят на изкуствения интелект - Филип Пиекневски, написа в Тwitter, че това е „следващо ниво на страх“ и „пълна и абсолютна измама“.

Но аз да ви кажа, съм напълно "за" тяхната реализация. Те са един вид ново поколение надуваеми кукли, при това с интелект. Мечтата на всеки мъж. Изпълняват команди, винаги са на разположение и не са досадни.

Те не искат скъпи подаръци, разходки до Малдивите и други изкуствени бонуси на високи цени - като ново деколте, например. Те са съвършени от всяка една гледна точка.

И така светът съвсем скоро ще си реши всички проблеми с общуването. Дори домашното насилие няма да е вече проблем, затормозяващ правосъдните ни органи. Имаш робот - не ти харесва, разглобяваш си го, правиш рекламация, взимаш си нов. И за скрап да го дадеш, няма да се брои за углавно престъпление... Може би. А то сега какво - карате се с жената, удариш я, тя се оплаче, подаде молба за ограничителна заповед, ама съдът нали е муден и неработещ, нищо не прави, после ти малко я удариш по-силно, пък те вкарат в затвора. И животът ти е съсипан. С изкуствения интелект тези проблеми ще изчезнат като с магическа пръчица.

Няма човек, няма проблем. Да живеят роботите.

А как ми се иска светът да се беше развил по друг начин. По-мил, по-добър, по-човешки. А дано, ама надали. Жаждата за власт, за надмощие, финансово и всякакво друго, е по-силна от човешкия фактор.

И това ще ни изяде главите някой ден. Но какво пък тук значи някаква си личност?