Автор
Весела Георгиева

Топи килограмите неусетно: Вълшебната тридневна диета на д-р Емилова

Пролетта е идеалният момент да прочистим и обновим организма си, съветва известната диетоложка д-р Людмила Емилова. Само за три дни можем да прочистим организма, спазвайки някои простички правила за здравословно хранене.

"Яжте зеленолистни зеленчуци, салати, марули, а ако се притеснявате от химикали или нитрати, изкисвайте ги във вода за около 30 минути с лъжица сода. Появят ли се ягодите и черешите, консумирайте в големи количества и не забравяйте смутитата, които са много полезни. Хапвайте бобовите храни, като боб, леща, нахут. От зърнените – булгур, жито, просо, лимец. От ядките наблягайте на орехи, лешници и други, но не прекалявайте", съветва д-р Емилова.Тя споделя още, че 1-2 чаши вода или чай сутрин на гладно пречистват храносмилателната система.

"За хора с рефлукс водата не бива да е прекалено топла. Дебелото черво трябва да се освобождава толкова пъти, колкото сме се хранили обилно. За дебелото си черво трябва да се грижим и да гледаме на него с любов. Да ядем храни, съдържащи фибри и целулоза."

"Много важно е да се изчиства добре дебелото черво. Няма как да ядете по няколко пъти на ден, а да ходите по голяма нужда само веднъж дневно", казва още диетоложката, пише FitWell.