Автор
Кристина Кирова

Много преди Меган да се появи: Ето какъв е бил първият грандиозен удар на Хари срещу кралското семейство

"Резервен" - книгата, която се превърна в поредното брутално оръжие на Хари и напълно бойкотира репутацията на британското кралско семейство, е обект на интерес от страна на медиите и до днес. Макар тя да излезе на пазара още в първите дни на годината, експертите забелязват нови и нови факти, за които принцът разказва в нея. И да, изглежда че нещастието му е можело да бъде забелязано много преди появата на Меган Маркъл, която спокойно може да спечели приз за най-кошмарна кралска снаха.

Безспорен факт е, че днешната херцогиня на Съсекс не може да се противопостави на монархията и да намали влиянието ѝ, но пък не спира да опитва всеки ден. А оръжието ѝ е горкият Хари, който изглежда е искал да се обърне срещу кралската фамилия много преди да я срещне.

Според кралски експерти, херцогът на Съсекс се е изказвал негативно срещу роднините си още години преди да се влюби в Меган през лятото на 2016-а. Той споделял, че мечтае да напусне фамилията и да има "нормален живот". В отдавнашно интервю Хари говори за трудностите, които среща, докато прави опити да намери мястото си и смислена роля в "купата със златни рибки", както нарича кралското семейство.

"Много години се борих и сякаш не исках да порасна. По-скоро исках да се махна, но след това реших да остана и да си изградя роля", споделя тогава Хари, като изтъква, че е бил воден от дълбокото си уважение към кралица Елизабет II.

Принцът отбелязва още, че монархията ще се промени след смъртта на баба му, защото никой в семейството, според него, не искал да бъде крал или кралица. Още тогава той предрича, че ще се струпа огромно напрежение върху кралското семейство, защото ще се наложи монархията да се модернизира. И се оказа напълно прав. По онова време обаче дори не е подозирал, че съвсем скоро ще срещне Меган, която ще го подтикне да се откъсне от кралското семейство.

В същото интервю отпреди години Хари за пръв път признава как се е чувствал на погребението на майка си, принцеса Даяна, на което са присъствали хиляди поданици, а милиони по света са гледали по телевизията:

"Аз бях на 12, Уилям на 14. Никога няма да забравя как двамата трябваше да ходим бавно и продължително след ковчега на майка ми, докато ни гледат хиляди хора по пътя и ни гледат милиони хора по телевизията. Мисля, че това беше жестоко и нито едно дете не заслужава да бъде принудено да изживее подобно нещо, точно в най-болезнения момент от живота му. Не трябваше да става така, не трябваше да ни карат да правим това", отбелязва Хари с намек, че кралското семейство отново се е отнесло по суров начин с него.

Принцът продължава с изповедта си с признанието, че единственото нещо, което е успяло да го измъкне от мрачните мисли, е службата му в армията. Той споменава, че там се е чувствал не като принц, а просто като Хари и в този период се е чувствал значим, като човек с мисия.

Херцогът на Съсекс посочва още тогава, че много би искал кралското да не бъде просто "група знаменитости", а наистина всички членове да използват ролята си във фамилията за добро. В името на човечеството и в името на монархията.

Четете още: Скандално: Джей Ло флиртува с друг пред очите на Бен