Автор
Антония Дамянова

Комплексите на мъжете разкрити: Как зодията определя самочувствието им

Дори и най-невъзмутимите мъже на пръв поглед могат да се тревожат за излишните си килограми, да се страхуват да говорят публично или да създават нови запознанства. Как това е свързано с хороскопа им?

Овен

Основен комплекс: Ами ако не съм най-добрият!

За Овена е много важно да бъде най-добрият във всичко. Той трябва да е най-силният, най-успешният, най-интелигентният. Ето защо представителите на този знак си поставят амбициозни цели и почти винаги ги постигат. Но обратната страна на тази вътрешна сила е страхът да не успееш, да не получиш това, което искаш, страхът да не загубиш това, което вече имаш, и в крайна сметка да загубиш.

Затова основният кошмар на мъжа Овен е да не успее да се докаже, че е най-добрият във всичко. Овенът вярва, че той и само той е в състояние да преобърне света и притежава всички необходими качества за това. Той обожава да говори за своя гений и дори да слуша ласкателства по свой адрес. Да се съмняваш в съвършенството на Овен означава да го удариш по най-болното му място. Овенът иска, мечтае и вярва, че е най-добрият във всичко и ако някой се усъмни в качествата му, това означава да се сдобие с доживотен враг. Овенът бързо избухва, но, за щастие, му минава също толкова бързо, така че можете да се надявате на прошка в този случай. Все пак е по-добре да не рискувате.

Телец

Основен комплекс: Изведнъж станах беден и безинтересен!

Телците трудно създават нови запознанства, тъй като дълбоко в себе си не се смятат за достатъчно интересни личности. В същото време те безумно се страхуват от самотата. Друго слабо място на Телците е тяхната финансова стабилност. Да нямат спестени пари за черни дни или да изпитват недостиг на средства, е най-големият кошмар за Телците.

Според характеристиките на мъжа Телец представителят на този знак винаги мисли за черни дни, затова методично планира живота, работата и заетостта си. Но това не означава, че животът с Телец е скучен и безинтересен. Парадоксално, но факт – той толкова не обича изненадите, че предпочита да ги прави сам. Така че е по-добре да се доверите на мъжа Телец, напълнете дома му с топлина и комфорт и той сам ще намери начин да ви изненада.

Близнаци

Основен комплекс: Ами ако никой не ме уважава?

За Близнаците е много важно да се чувстват необходими, полезни и най-вече авторитетни. Те се нуждаят мнението им да бъде истината от последна инстанция. Те не могат да понесат ситуация, в която някой поставя под съмнение думите им или проявява неуважение.

Близнаците са уверени в своя ораторски талант и ерудиция. От околните мъжът Близнаци иска едно – признание и почит. Той и само той знае какво може да се каже и какво е по-добре да се мълчи. Влюбвали ли сте се в мъж от тази зодия? Научете се да го слушате и в краен случай тактично намекнете, че би било хубаво да смените темата.

Рак

Основен комплекс: Изведнъж станах глупав, беден и грозен!

Раците са едни от най-несигурните знаци на зодиака. Те могат да се тревожат за всичко. Дали ще намерят кусур във външния си вид, дали ще се притесняват от финансова нестабилност или от липса на ерудиция, Раците все ще намерят нещо, в което да се чувстват несигурни. Те са много зависими от мнението на другите и болезнено възприемат всяка критика.

Мъжете Рак са нерешителни в действията си. Понякога те правят първата стъпка, но усетят ли опасност, отново дават отбой. Обвините ли ги в подобна неувереност, рискувате да си спечелите враг. Ракът, както знаете, е труден за прощаване, за него е много по-лесно да ви постави в черния списък. Такава е природата на този знак и най-добрият изход за него е предприемчив партньор, с когото може да постигне големи висоти заедно!

Лъв

Основен комплекс: Цар... Просто Цар!

Трудно е да се обясни на Лъв, че греши в нещо, а още по-трудно – да му предложите помощта си. Лъвът винаги ще докаже обратното и ще разкъса ризата си, ако щете, за да ви докаже, че знае и може сам да се справи. Лъвът няма да иска да чува упреци и още повече никога няма да се съгласи с вас!

Мъжете Лъвове са самоуверени и се смятат за идеални. Но понякога имат съмнения, че някой не е видял тяхната изключителност. Лъвовете са объркани, ако внезапно се окажат отхвърлени или загубят от опонент. Подобни обстоятелства силно ще наранят егото и гордостта им.

Дева

Основен комплекс: Нещо не е наред с мен!

Девите се стремят към идеала, затова добре осъзнават своите недостатъци и говорят открито за тях. Но това не им помага да преодолеят своите комплекси спрямо външни или вътрешни качества. Девите могат да се укоряват за прекомерна срамежливост, да се съмняват в харизмата си и да се тревожат за излишните килограми.

Мъжът Дева умее да улавя настроението на другите и веднага да поема техните проблеми. Когато чете вълнуващи книги, Девата е склонна да се превъплъщава в главния герой. И докато чете Голямата медицинска енциклопедия например, открива десетки различни болести. Те са готови да фантазират и да измислят всичко, но няма да търпят присмех по свой адрес. По-добре е да се съгласите с мъжа Дева. Подкрепяйки и изслушвайки го, можете да станете негов добър приятел или да влезете в тесния му кръг от най-доверени хора.

Везни

Основен комплекс: Няма да постигна нищо в живота?



Ако в живота ви има човек, който иска всички да са добре, това са Везни. В училище се опитват да помирят противниците, в живота също няма да подминат тъжните и обидените. Везните искат мир в света и те самите се опитват да живеят според правилата на хармонията! Да излееш вълна от гняв върху представител на тази зодия или да започнеш да се държиш открито грубо към него, означава да попаднеш в списъка с нежелани контакти. Той деликатно ще запази мълчание, но никога повече няма да погледне във вашата посока. С Везни трябва да сте по-меки, по-скромни и по-спокойни.

Везните се страхуват от промяната и им е много трудно в новите начинания. Постоянно си мислят, че не могат да успеят. В допълнение, представителите на този знак често се комплексират от недостатъчно високото си положение в обществото и често губят вяра в способностите си.

Скорпион

Основен комплекс: Ами ако никой не ме обича?

Скорпионите се считат за студени, неемоционални, безпринципни, но в същото време незараснали рани от миналото или травми от детството могат все още да се крият дълбоко в тях. Основният страх на мъжа Скорпион е, че някой ще стигне до дъното на неговата болезнена точка и ще го ужили право в нея. Скорпионът се смята за най-мощната и магически привлекателна зодия, но кой би помислил, че неговата слабост е сантименталността и уязвимостта. Може би затова, криейки се под маската на всемогъщия Железен човек, той се опитва да не допусне никого до себе си. Той се страхува, че хората ще го наранят или ще му навредят.

Най-сигурният начин да спечелите мъж Скорпион е да му създадете психологически комфортни условия, доказвайки, че сте онзи верен и предан човек, когото той винаги е търсел. Ако обаче нарушите обещанието си, веднага ще се окажете сред враговете му и е малко вероятно някога да успеете да възвърнете статуса си на приятел.

Стрелец

Основен комплекс: Ами ако загубя?

Стрелците не знаят как да губят и никога няма да признаят поражение. За Стрелците е важно всички около тях да ги смятат за победители, късметлии, които се справят страхотно. Ако в живота си Стрелец изпитва трудности или се сблъсква с неуспехи, тогава той ще се срамува много от това и ще се опита с всички сили да го скрие от другите.

Тази зодия се страхува от грешка! Дори осъзнавайки това, мъжът Стрелец ще отрича този факт до последно и ще се опитва да изглежда бял и пухкав в очите на другите. Освен това той, подобно на Лъва, високо цени себе си и вярва, че е най-изключителният човек на този свят. За да бъдете с него щастливи завинаги, трябва да създавате условия през цялото време, в които любимият мъж изглежда като победител. Влюбете се в Стрелец – приемете го с всичките му недостатъци и той никога няма да ви предаде.

Козирог

Основен комплекс: В един момент ще остана сам!

Козирозите са едни от най-лоялните знаци на зодиака. Те уважават и ценят своя избор както на любовния фронт, така и сред приятелите. Ето защо най-много се страхуват да не загубят близки и да останат сами. В младостта си мъжете Козирози често имат комплекси поради външния си вид или неспособността да намерят подход към момичетата, но с напредване на възрастта те стават по-уверени в себе си.

Козирозите се отнасят с голямо уважение към другите и искат същото в замяна. Мъжът Козирог смята себе си за най-искрения и най-сърдечния от всички и не трябва да го убеждавате в противното. Момичета, влюбени в Козирог, говорете с него за уникалността му и безграничната му душа и той винаги ще е до вас.

Водолей

Основен комплекс: Живея твърде скучно!

Водолеите са комплексирани поради факта, че животът им не е достатъчно интересен и разнообразен. Те се опитват по всякакъв начин да се откроят на фона на другите и повече от всичко се страхуват да не затънат в рутината и сивото ежедневие.

Този знак на зодиака обича да се хвали пред другите и още повече няма нищо против да чуе добра дума по свой адрес. Ако обаче думата е лоша, рискувате да си навлечете гняв, за какъвто не сте и подозирали. По-добре не рискувайте. Водолеят винаги е привлечен от статуса „Най-умен“, така че го подкрепете в това убеждение и не се колебайте да потърсите съвет. Той ще бъде изключително щастлив да помогне и в резултат на това ще ви погледне с по-добро око.

Риба

Основен комплекс: Изведнъж съм никой!

Рибите обективно са най-несигурният знак в зодиака. Те зависят повече от другите, от мнението дори и на непознати. Те се страхуват да не бъдат различни, твърде странни, твърде грозни, твърде глупави. Притесняват се, ако някой не ги разбира, осъжда или не ги подкрепя. За тях е трудно да общуват с нови хора, така че кръгът от близките им е много тесен.

Рибите, както всички представители на водните знаци, са привлечени от мистиката и загадките. Те искат да знаят всичко, дори най-неизвестното и невероятното. Това важи и за личния живот. Мъжът от зодия Риби иска да знае всичко, а това означава, че няма да се успокои, докато не разбере всички подробности около живота на любимата си например. Струва си да го приемете такъв, какъвто е, в противен случай плетеницата от несъответствия и премълчаване на подробности никога няма да бъде разплетена. По-добре е да кажете на Рибите малко повече, отколкото да скриете нещо важно.

Четете още: Интуитивна, справедлива, интелигентна: Какъв тип жена си според египетския хороскоп