Автор
Теодор Муховски

2 начина да се сдобиете с мечтаното бразилско дупе

Обърнахме се към водещи експерти, за да разберем как действа манипулацията.

Глутеопластика

След като преди пет години имаше толкова голяма популярност, в момента глутеопластиката донякъде е намаляла в класацията на пластичните операции.
Глутеопластиката позволява да се оформи и преоразмери седалищната област, като се постигне визуално удоволствие и се коригират пропорциите на седалището чрез поставяне на специални силиконови импланти под големите седалищни мускули.



Липофилинг

Да не забравяме и все по-нашумелия метод липофилинг - прехвърляне на мастна тъкан от пациента в областта на седалището за увеличаването и моделирането му.

С напредването на възрастта тъканта ни губи предишната си еластичност и потъва поради силата на гравитацията.
Индикации за пластична аугментация на седалището могат да бъдат: вродени анатомични особености и асиметрия на седалището, деформации в резултат на травми, операции или заболявания. Заедно с апаратни процедури за подобряване на качеството и структурата на кожата, липомоделиране на тялото и корекция на обема, глутеопластиката хармонично се вписва в концепцията за антиейдж медицина.

След увеличаване на седалището с някой от горепосочените методи ще трябва да спазвате следоперативните препоръки. Те включват носене на компресивно бельо, избягване на спортове и физически дейности, които засягат седалищните мускули.



Средната продължителност на възстановителния период след импланти на седалището е три месеца, а след липофилинг на седалището - един месец.
След възстановителния период можете внимателно да преминете към лека физическа активност, като постепенно въведете познатия начин на живот. След рехабилитацията няма да изпитвате никакъв дискомфорт, промени в походката си или тежест в лумбалния отдел на гръбначния стълб. Въпреки това, както винаги, след поставянето на имплантите са необходими редовни контролни прегледи - ултразвуково изследване на глутеалната област.

Ако не се спазва техниката за правилно поставяне на глутеалните импланти, в ранния следоперативен период могат да възникнат усложнения като кръвоизливи, хематоми или възпаления. В по-късния период - нарушаване на храненето на меките тъкани и деформация на контурите на седалището.



Инжекции

Инжекциите с полимлечна киселина, се превърнаха в тенденция в естетичната медицина, поради ниската си травматичност и ефекта 2 в 1: изграждане на обем и подмладяване на кожата чрез интензивен синтез на колаген, което отговаря на търсенето на екологично чиста терапия.

Полимлечната киселина е вещество, което спомага за стимулирането на колагена в кожата дори след 40-годишна възраст, когато синтезът му е критично намален, включително в тъканите на седалището.

Пациентите често се притесняват от хлътване, стрии и грапавост. За разлика от хиалуроновата киселина, полимлечната киселина е известен активатор на синтеза на колаген, което се потвърждава от независими международни изследвания. Когато колагенът се активира, той спомага за подобряване на стегнатостта и текстурата на кожата в областта на седалището, като ѝ придава по-младежки и стегнат вид. По време на поставянето на пълнителя квалифицираният специалист може да работи и върху "ямите на целулита", образувани от фиброзни нишки.

Формулата на полимлечната киселина при лечението с REPART-PLA е създадена на базата на микросфери със същия размер и форма. В резултат на това процедурата е станала по-удобна, рехабилитационният период на практика е изчезнал (медицинските манипулации не са видими за външния свят). И най-важното - с нейна помощ можете да постигнете дълъг и траен ефект само от 1-2 процедури за период от две години.

Тези методи не се изключват взаимно, а могат да работят в синергия и взаимна ефективност. За да откриете подходящия за вас метод за корекция, избирайте реномирани медицински центрове, както и сертифицирани специалисти и продукти.