Автор
Антония Дамянова

В Португалия откриха послание от бъдещето, което предупреждава за края на човечеството

Археологията винаги е била свързана с невероятни открития. Понякога обаче изследователите се натъкват на находки, които надхвърлят обикновеното.

Не толкова отдавна в Португалия археолозите открили странен артефакт, който се оказал... обект от бъдещето. Става въпрос за малък прозрачен куб, направен от идеално полиран камък. Това, което пишело на повърхността му обаче, звучало колкото мистериозно, толкова и плашещо.



Надписът бил смесица от немски, полски и руски език, а посланието е едновременно вълнуващо и смущаващо.

В него пишело, че сега е 25-и век и човечеството е на прага на своя крах. "Сега е 25-и век. Човечеството се самоунищожава. Останалите хора се лутат в опити да оцелеят. Светът никога повече няма да бъде същият", гласи част от текста върху този мистериозен куб. Отдолу стоял подпис "Салем. 2433".



Това съобщение вероятно е било опит да се предотврати ужасна катастрофа, причинена, очевидно от глобален военен конфликт.

Въпреки че археолозите не са успели да определят точната възраст на камъка, приблизителната му такава на повече от 35 000 години показва, че артефактът е истинска мистерия. Въпросът как този обект от бъдещето е стигнал до нашето време остава открит. Съвременните теоретици обаче твърдят, че движението на нежива материя през пространствено-времеви портали е напълно възможно.

Въпреки факта, че много учени смятат тази находка за шега или измама, тя провокира сериозна дискусия. Става ясно, че важна тема, засегната в това послание, е не само потенциалното унищожение на човечеството, но и необходимостта от прекратяване на междуособни конфликти и преустановяване на създаването на нови и още по-опасни разрушителни оръжия.

Четете още: Огромна катастрофа заплашва човечеството: Тя идва от езерото Байкал