Няма нищо по-вкусно от ароматни палачинки с вкус на крем сирене, плодове и ядки. Затова днес ви предлагаме тази страхотна рецепта!

Необходими продукти:

За палачинките:

190 г брашно
120 ml прясно мляко
360 ml кисело мляко
2 големи яйца
1½ ч.л. бакпулвер
½ ч.л. сол
3 с.л. разтопено масло
масло (за пържене)

За топинга:

4 - 6 резена крем сирене Castello® ананас и бадем
4 - 6 резена бекон
2 плода маракуя (нарязани на четвъртинки)
кленов сироп
за поръсване - листа прясна мента

Начин на приготвяне:
• Пресейте брашното, бакпулвера и солта.
• В купа смесете прясното и киселото мляко и ги оставете да престоят около 15 минути, за да се получи т.н. мътеница.
• Разбийте яйцата и мътеницата в отделна купа. След това бавно добавете сухата смес, като разбивате. Накрая добавете разтопеното масло и разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес.
• Поставете тиган на средна температура и добавете бучка масло, добавете голяма лъжица от сместа в тигана, за да оформите палачинките си.
• Докато пържите американските палачинки, пригответе бекона в предварително загрята фурна на 170°C. Печете, докато стане хрупкав.
• След като палачинките и беконът са готови, изградете малки палачинкови "кули" в чиниите за сервиране, като между всяка палачинка слагате хрупкави резени бекон.
• Добавете по няколко парчета крем сирене Castello ананас и бадем върху всяка палачинкова кула. Полейте с кленов сироп всяка палачинкова кула.
• Поръсете готовото ястие с няколко листа прясна мента и се насладете на тази вкусна комбинация от сладко и солено, хрупкаво и кремообразно!

(в материала има продуктово позициониране)