Автор
Woman.bg

Допелхерц за животни: За здрави стави и лъскава козина на четирикраките ни приятели

Повече от 100 години немската марка Допелхерц се грижи за здравето на цялото семейство, а отскоро - и за здравето на четириногите му членове. Линията Допелхерц® за животни – или на немски Допелхерц® für Tiere – обединява диетични допълващи храни за котки и кучета, разработени от ветеринарни лекари. Тук думата „диетичен“ няма никаква връзка с това, че домашният Ви любимец трябва да отслабне. Основата за разработването на тези храни е научната и медицинска теория на храненето – диетологията. Съставът на диетичните храни е специално съобразен с нуждите на кучетата и котките в случаи на заболяване или при непълноценно хранене. Този тип храни подлежат на много по-високи изисквания към състава, така че да могат да изпълняват съпътстващ терапията ефект при лечението на заболявания. Те обаче могат да се използват и профилактично, както и при временни и по-леки здравословни проблеми.

Ставни проблеми при котки и кучета

Един от най-разпространените ставни проблеми при котките и кучетата е остеоартрозата - хронично заболяване, което се характеризира с прогресивно износване на ставния хрущял. В много случаи ставните проблеми често са причинени и от наранявания или износване, вследствие на напредване на възрастта. Поради съпътстващата болка подобен тип проблеми могат да нарушат качеството на живот, а липсата на движение на засегнатите стави задълбочава проблема. Допълнението на храненето с диетични допълващи храни може да окаже незаменима подкрепа при ставни проблеми като остеоартрозата.

Кожни проблеми при котки и кучета

Най-лесно разпознаваеми при животните обикновено са кожните проблеми. Здравата кожа се нуждае от подходяща комбинация от хранителни вещества, за да изпълнява оптимално всички свои функции. Ако животното има недостиг на важни нутриенти, това може да окаже негативно въздействие върху здравето на кожата, което да се прояви и върху козината.

Как можем да помогнем на четирикраките ни приятели

1. Поддържане на ставите

Два продукта от портфолиото на Допелхерц® могат да окажат незаменима подкрепа за ставите на вашия домашен любимец при подобен тип проблеми - Допелхерц® für Tiere Комплекс за стави за кучета и Допелхерц® für Tiere Омега-3 масло за стави за котки и кучета.

Допелхерц® für Tiere Комплекс за стави за кучета х30 хапки

За подпомагане на метаболизма на ставите на кучетата при остеоартроза



- Омега-3 мастни киселини

- Натурален колаген тип II

- Зеленоуста мида

- Босвелия

- Витамин E

Есенциални мастни киселини

Есенциалните мастни киселини са специални ненаситени мазнини, които организмът не може да произвежда сам, и които трябва да се набавят с храната. Маслото от сьомга например осигурява незаменимите омега-3 мастни киселини EPA (ейкозапентаенова киселина) и DHA (докозахексаенова киселина), а лененото масло и маслото от конопено семе са висококачествени източници на α-линоленова киселина. Тези есенциални мастни киселини могат да окажат положително влияние върху ставния метаболизъм.

Зеленоуста мида

Новозеландската зеленоуста мида осигурява важни вещества в подкрепа на ставния метаболизъм – глюкозаминогликани, омега-3 мастни киселини, липиди, витамини, аминокиселини и важни минерали като мед, цинк и селен. Зеленоустата мида е особено богата на ETA (ейкозатриенова киселина), която може да окаже благоприятен ефект върху възпалителните процеси.

Натурален колаген тип II

Колагенът е основен компонент на съединителната тъкан. Той осигурява разтягащата сила на лигаментите и сухожилията, подвижността на костите и устойчивостта на напрежение на ставния хрущял. Редовният перорален прием на натурален колаген тип II създава имунологична толерантност, която може да предотврати ставните възпаления.

Босвелия

Босвелията (Boswellia serrata), наричана още индийски тамян, е дърво, което произхожда от Индия, Северна Африка и Близкия изток. Смолата на дървото съдържа специални съставки, така наречените босвелиеви киселини, които могат да потиснат противовъзпалителните ензими, като по този начин имат облекчаващ ефект при възпалителни процеси.

Допелхерц® für Tiere Омега-3 масло за стави за котки и кучета х250 ml

За подпомагане на метаболизма на ставите на котките и кучетата при остеоартроза



- Масло от сьомга, ленено масло и масло от
конопено семе

- Зеленоуста мида

- Екстракт от дяволски нокът

- Хондроитин сулфат

- Витамин E, манган и метионин

Подобно на Допелхерц® Комплекс за стави и тук в състава присъстват омега-3 мастни киселини, зеленоуста мида и витамин E, с някои допълнителни активни съставки:

Хондроитин

Хондроитинът (хондроитин сулфат) е един от основните компоненти на ставния хрущял. Той осигурява еластичността му и устойчивостта му на удари, както и увеличава пропускливостта на хранителните вещества за оптимално снабдяване на ставите.

Дяволски нокът

Корена на дяволския нокът (Harpagophytum procumbens) съдържа горчивите вещества харпагозид и харпагид. Те благоприятстват обмяната на веществата в сухожилията, връзките и ставите, като по този начин могат да подпомогнат нормалната функция на опорно-двигателната система.

2. Поддържане на кожата и козината

Всички важни активни съставки, които могат да помогнат за поддържането на кожата и козината, можете да откриете в Допелхерц® für Tiere Омега-3 масло за кожа и козина за котки и кучета х250 ml. За подпомагане функцията на кожата при дерматози и силно изразена загуба на космена покривка.



- Масло от сьомга, масло от вечерна иглика и масло от пореч

- Бирена мая

- Цинк и биотин

- Витамини E и A

- Куркума



Есенциални мастни киселини

Здравословното и балансирано взаимоотношение между омега-3 и омега-6 мастните киселини е от изключителна значимост за целия организъм. Освен това те подсилват защитата на кожата и укрепват стабилността на клетъчните мембрани. Друго предимство на омега-3 мастните киселини е позитивното им влияние при възпалителните процеси.

Цинк и биотин

Цинкът допринася за нормалната функция на кожата, козината, костите и ноктите. Освен това той подпомага заздравителните процеси и укрепва имунната система. Биотинът участва в метаболизма и подпомага образуването на нови корени на козината. За да се предотврати или противодейства на загубата на козина, причинена от кожни заболявания (дерматози), биотинът е важен хранителен компонент, който трябва да присъства в диетата на вашия домашен любимец.

Витамини E и A

Витамин E предпазва веществата от свободните радикали както в организма, така и директно в храната. Освен това предпазва тъканите от увреждания, които могат да бъдат причинени от свободните радикали в организма при възпаления и наранявания. Витамин A е от съществено значение за диференциацията на епителните клетки и образуването на градивните вещества на кожната повърхност. Поради това недостигът му може да доведе до нарушения като пърхот и вроговяване.

Куркума

Активната съставка в корена на куркумата (Curcuma longa) е куркуминът. Особен интерес за науката представляват неговите противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, които могат да окажат положителен ефект в областта на кожата и козината, ставите, неоплазиите или инфекциите.

Продуктите на Допелхерц за животни са разработени от ветеринарни лекари. Благодарение на апетитния си вкус и удобната си форма те са лесни и приятни за прием, което превръща грижата за здравето на домашния Ви любимец в истинско удоволствие!

(в материала има продуктово позициониране)