Автор
Ева Григорова

Ново 20: Шакира и Пике били в отворена връзка години преди да се разделят

Вече година Шакира и Пике не слизат от заглавията на световните медии, след като изненадващо се разделиха. Златната двойка разкри, че слага край на връзката си след 11 години съвместен живот, а малко след това се появиха и слуховете, че изпълнителката е хванала бившия футболист в изневяра.

След раздялата им Пике започна нова връзка с 24-годишната Клара Чиа Марти, което пък засили спекулациите, че той е изневерил именно с младата студентка.

Нови твърдения обаче хвърлят друга светлина над отношенията на бившата златна двойка. Според източник, близък до изпълнителката и футболиста, Жерар е бил изумен да научи, че Шакира е обявила публично решението им да се разделят. Той допълват, че двамата всъщност от години са били в отворена връзка.


Испанският телевизионен водещ Хосе Антонио Авилес заяви: “Имаха споразумение, което звучеше така: ти правиш, каквото искаш и аз правя каквото искам, но пред медиите ние все още сме двойка.“

Междувременно колегата от телевизионния водещ Пилар Видал добави: “Пике не иска да има спекулации, че причината за раздялата е изневяра. Той беше изненадан от изказването, защото тази, която пое инициативата, е тя.”


Изказването на двамата идва, след като миналата седмица Шакира сподели, че е научила за изневярата на Пике, докато баща ѝ Уилям Мебарак е бил тежко болен.

Говорейки пред People en Español, тя каза: “Всичко се случи наведнъж, домът ми се разпадна. От пресата разбрах, че съм била предадена, докато баща ми беше в интензивното отделение.“

Шакира обяви в Instagram през юни 2022 г., че двамата с Пике се разделят. “Със съжаление потвърждаваме, че пътищата ни се разделят. За благополучието на нашите деца, които са нашият най-важен приоритет, ви молим да уважавате тяхното лично пространство. Благодаря за разбирането." - написа тя.

Твърди се, че изпълнителката е открила, че Жерар ѝ е изневерявал, след като е намерила буркан със сладко в кухненския хладилник - нещо, което тя и децата им не ядат.

След решението им да се разделят, Шакира нападна Пике в песен, озаглавена Sessions, която се превърна в истински хит. В нея тя описа себе си като Ferarri и се пошегува, че Пике я е сменил с Renault Twingo. След раздялата Шакира се премести в Маями с двете деца на двойката и с благословията на Пике.