Поднасяме на вниманието ви едни много специални зеленчукови кюфтенца, които ще спечелят небцето и сърцето ви с неподражаемия си вкус и неповторим аромат.

Необходими продукти:

1 червен лук
1 опаковка котидж сирене Exquisa без лактоза
40 г смляно ленено семе
40 г смлени бадеми
връзка магданоз
Сол и черен пипер за овкусяване




Приготовление:

1. Загрейте фурната си на 200 °C.
2. След това обелете и нарежете лука на ситно.
3. Измийте магданоза и нарежете на ситно листата.
4. Сложете котидж сиренето Exquisa в купа. Смесете с лененото семе, бадемите, лука и магданоза и разбъркайте с помощта на бъралка. Овкусете всичко добре със сол и черен пипер.
5. Оставете сместа да постои на стайна температура за около 30 минути.
6. След това оформете сместа на около 6 кюфтенца. Покрийте ръцете си с малко брашно, за да може да ги оформите по-лесно.
7. Поставете офомените кюфтенца в тава с хартия за печене и ги сплескайте малко. Поставете във фурната за 9 минути - обърнете кюфтенцата и печете за още 9 минути.
8. При готовност украсете кюфтенцата с лъжица котидж сирене Exquisa и чери домати. Поръсете с малко черен пипер и пресен лук и сервирайте.

(в материала има продуктово позициониране)