Автор
Антония Дамянова

Будистки пророк посочи 10 знака, предвещаващи апокалипсиса - 5 от тези събития вече са се случили

Днес хората все по-често си припомнят пророчеството на известния тибетски лама Джамянг Кхенце Чоки Лодро, който не само предсказа "началото на края на света", но и посочи евентуалната година, описвайки признаците, които ще предшестват апокалипсиса.

Джамянг Кхенце Чоки Лодро е един от най-големите будистки учители на Тибет и известен духовен наставник от миналия век. От дете, в допълнение към основните науки, той изучава астрология, санскрит, молитви и духовни практики. На 26-годишна възраст приема монашество, а по-късно учи при 60 будистки учители, от които усвоява свещено знание и ценен опит.

Джамянг Кхенце става известен като изключителен гуру на будизма в Тибет, предизвиквайки възхищението на всички, които са имали щастието да го срещнат. Той основава училища и манастири, превръщайки се в родоначалник на духовни средища за бъдещите поколения. Неговият пример вдъхновява и укрепва вярата в истинските ценности и принципи на будизма. Той е и активен филантроп, помагащ на нуждаещите се, давайки практически израз на своята мъдрост и състрадание.

Умира през 1959 г., но мнозина все още помнят думите му. След всичко, казано дотук - невъзможно е да сме безразлични към неговите пророчества.Според предсказанията на духовния наставник краят на света ще настъпи в годината на Огнения кон. 2026 е най-близката година, която съответства на този знак, но, разбира се, няма как да сме абсолютно убедени, че точно това ще бъде годината, в която ще настъпи въпросния апокалипсис, за когото говори Джамянг. Цикълът на китайския календар се повтаря на всеки 60 години, така че последователността от бедствия, описани в прогнозата, не е задължително да се случи непременно след 3 години.

Във всеки случай, според будисткия учител, краят на света няма да е мигновен. Ще се развие цяла поредица от събития, които ще доведат до изчезването на целия живот. Всичко ще започне от ерата на упадък - на първо място, хората ще загубят взаимно разбирателството и доверието помежду си, обществото ще забрави за сплотеността и в резултат на това ще избухнат жестоки войни и раздори. Много страдания и финансови загуби очакват хората. Тези, които не вярват в Дхарма, ще страдат най-много.

Ламата също така назова и признаците, съпътстващи ерата на упадъка. Те са общо 10. А тълкувателите смятат, че поне половината от тях са днешната ни реалност.Признаци на ерата на упадък:

1. Всички живи същества ще изпитват безпокойство.

2. Много кръв ще се пролее в човешкия свят.

3. Нивите ще бъдат обработени и засети, но реколтата няма да бъде събрана.

4. Хората страдат много.

5. Пътуващите няма да могат да намерят пътища.

6. Дивите животни няма да се страхуват да се доближат до селищата на хората.

7. Градовете и по-малките селища ще започнат да се разпадат, къщите ще бъдат празни.

8. Хищниците непрекъснато ще дебнат близо до хората.

9. Някои ще оцелеят, но ще се страхуват да останат в населените места.

10. Вместо тях в градовете ще живеят гладни призраци.

Дхарма, в контекста на будизма, е дълбок космически ред, който отразява ученията на Буда. В предсказанията на мъдреца Джамянг Кхенце се казва, че Дхарма може да бъде открита в годината на Огнения кон, когато се случва невероятно събитие. През тази година през небето ще прелети блестяща комета, чиято пътека ще доведе до бреговете на мистериозен резервоар. Там, сред стотици разноцветни камъни, ще падне огромен метеорит, който ще донесе със себе си послание.

Когато този метеорит бъде изследван, ще се отвори невероятна находка - вътре ще има стар свитък, който изобразява самата Дхарма. Хората с благочестие и искрена преданост ще бъдат благословени да повтарят и произнасят тези думи на глас. Това ще помогне на хората да преминат през трудните времена.

Пророчеството казва, че големи промени ще започнат в годината на Огнения кон.

Ще има бедствия, които няма да пощадят онези, които отхвърлят Дхарма. След това ще дойде годината на Огнената овца, в която много хора, живеещи в пренаселени места, ще умрат.

В годината на Земната маймуна ще връхлетят наводнения, които ще доведат до глад, а след това ще избухнат смъртоносни болести. Годината на Железния тигър ще бъде времето, когато хищниците ще бродят направо през човешките селища. В годината на Желязната овца хората ще загубят свободната си воля. След това, в годината на плъха, ако хората не вярват на Дхарма, ще има епидемия в началото на лятото и цивилизацията ще свърши.

"Ако хората се отнасят към тази Дхарма с недоверие и се съмняват в нея, тогава по време на епидемията, която ще се случи в началото на лятото, ситуацията ще бъде такава, че след като се заразите сутринта, ще умрете до края на деня. Когато настъпят тези сурови времена, обработените градини, както и всички дървета в гората, ще изгният до самата сърцевина. Скалистите планини ще бъдат изравнени със земята. Заради голямо земетресение само един на всеки десет души ще оцелее.

В годината на Огнената овца и в годината на Земната маймуна ще настъпи последният петстотингодишен период от ерата на упадъка. Тогава светът ще претърпи нещастия, които ще се разпространят във всички четири основни и осем второстепенни посоки. Между хората ще има раздори, ще възникнат разногласия дори между членовете на едно и също семейство. И за да се избегнат всички неприятности, които ще донесат тези трудни времена, е необходима Дхарма", казва ламата.

Четете още: Учени изследваха мозъка на починал будистки монах – резултатът шокира дори тях