Морковената торта е един от най-любимите ни десерти, но морковената торта с ягоди звучи още по-изкусително, особено когато е приготвена с висококачествено крем сирене Philadelphia. Ето как да си я приготвите бързо и лесно:

Време за подготовка: 30 минути
Време за готвене: 30 минути + 2 часа охлаждане
Порции: 8

Продукти:

390 г брашно
1 ½ ч.л. бакпулвер
1 ½ ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. канела
1 ч.л. сол
1 ½ чаша олио
¾ чаша прясно мляко+2 с.л. лимонов сок
3 яйца
1 ½ чаша захар
½ чаша кафява захар
2 ч.л. ванилов екстракт
450 г настъргани моркови
1 ½ чаша настърган кокос

За крема:
1 опаковка крем сирене Philadelphia Original XL
220 г меко масло
2 чаши пудра захар
2 ч.л. ванилов екстракт
1 чаша нарязани на дребно пресни ягоди



Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса
Намаслете 3 форми за печене с падащо дъно и диаметър 20 см, покрийте с хартия и намаслете и нея.
Налейте лимоновия сок към млякото, разбъркайте и оставете за няколко минути.
Към брашното добавете бакпулвера, содата, канелата и солта и разбъркайте.
В голяма купа смесете яйцата, двата вида захар и ванилията и разбийте с миксер до пухкава светложълта смес.
На тънка струйка, при работещ миксер налейте олиото и прясното мляко. Прибавете морковите и кокосовите стърготини и смесете с шпатула. Накрая добавете брашното и разбъркайте до пълното смесване на продуктите.
Разделете сместа в подготвените форми и печете 25-30 минути.
Извадете от фурната и охладете за 5 минути. Минете по стените с остър нож и прехвърлете блатовете върху решетка. Охладете до стайна температура.

За крема в голяма купа сложете маслото и пудрата захар и разбийте с миксер.
Добавете ваниловият екстракт и Philadelphia и смесете.
Сложете блат в подходяща чиния и намажете с около ¼ от крема. Поръсете с половината ягоди и повторете с останалите блатове.
Намажете с крема тортата и отвън, гарнирайте с ягоди и листа мента и охладете преди сервиране.

(в материала има продуктово позициониране)