Автор
Теодор Муховски

Последните сърцераздирателни туитове на Шинейд О'Конър са към покойния ѝ син

Последният пост на певицата Шинейд О'Конър е за болката от загубата на сина си който сам сложи край на живота си. Хитовата изпълнителка нарича Шейн "любовта на живота ми".

О'Конър написа поредица от сърцераздирателни туитове на 17 юли, по-малко от две седмици преди да почине. Синът ѝ бе едва на 17 години, когато реши да сложи край на живота си.

"Оттогава живея като немъртво нощно същество", написа тя заедно със снимка, на която прегръща Луни. "Той беше любовта на живота ми, светилото на душата ми".


"Ние бяхме една душа в две половини", продължава тя. "Той беше единственият човек, който някога ме е обичал безусловно. Без него съм изгубена в нищото."

О'Конър сподели и линкове към песента на Къртис Мейфийлд "No One Knows About a Good Thing", "How Can You Mend a Broken Heart" на Ал Грийн и запис на будистка молитва, която тя посвети на "всички майки на самоубили се деца".

Семейството на ирландската певица потвърди новината за смъртта ѝ в изявление за Би Би Си в сряда.

"С голяма тъга съобщаваме за кончината на нашата обичана Шинеад", споделиха те. "Семейството и приятелите ѝ са съкрушени и поискаха да запазят личното си пространство в този много труден момент".

След високо оценения от критиката студиен дебют "The Lion and the Cobra" през 1987 г., О'Конър намира международна слава с издаването на кавъра на Prince "Nothing Compares 2 U" през 1990 г.



О'Конър е известна с яростните си позиции по политически и религиозни въпроси, които често са насочени срещу влиятелната католическа църква в Ирландия.

През 1992 г. тя предизвиква международен скандал, когато на живо по телевизията разкъсва снимка на папа Йоан Павел II в знак на протест срещу сексуалното насилие над деца в църквата.

През 2018 г. изпълнителката приема исляма и в личния си живот започва да се подвизава под името Шухада Садакат, като продължава да изпълнява музика под името О'Конър.

О'Конър има още три деца: Джейк Рейнолдс, Ройзин Уотърс и Йешуа Бонадио.