Автор
Антония Дамянова

Силвена Роу за бодишейминга и как видната кулинарка отвърна на удара на Шеф Петров

"Какво е "bodyshaming"? Това е унижаване на някого чрез неуместни или отрицателни, обидни, хейтърски коментари относно размера или формата на тялото му! Не само в България, по цял свят това е като пандемия и не само пред публично око. Вашето тяло е част от вселената". Това написа Силвена Роу в своя фейсбук профил.

Повод за думите ѝ е избухналият преди броени дни скандал около нейна разголена снимка, на която майсторката на кулинарни шедьоври публикува по повод рождения си ден. Фотото на Роу предизвика буря от неодобрителни коментари, стигащи до злобни нападки.

Докато мненията на някои потребители буквално "пареха" от злост по адрес на външността ѝ, други фенове приветстваха горещо Силвена за смелостта и дори изразиха възхитата от визията ѝ.

Без внимание не остана и парливия коментар на нейния колега шеф Петров. "Какво не харесвате на Черноморието? Скивай Силви, барнала се е като чироз на Ахтополска веранда!? Даже ако отворите цялата снимка, иде на Водно конче."

Роу отвърна на удара с призив към всички жени да не позволяват да им бъде внушавано, че тялото им е нещо грозно и "буца".

"Естествено за някой като мен вряла и кипяла в различни високо класни кухни по света, с над 13 ресторанта в последните 10 години в 3 континента, с 15 книги публикувани на 7 езика, с богата и успешна интернационална телевизионна кариера, с поредица награди и постижения… Е, за мен не е значително, не го и отразявам даже! Имам я тази сила, слава на Бог, с опит, с годините!

Но значително са обидите, ужасните думи и тормозът, излети върху стотици млади девойки и жени, даже деца, които нямат увереност в себе си все още изградена, които страдат ежедневно от "bodyshaming" коментари, изказани доста често от импотентни & лишени от тестостерон и мисодженисти!

Така че знайте следното: Вашето тяло е част от вселената, която ви е дадена, мястото, където се случват любовта, радостта и скръбта, където се разгръща щастието. Не позволявайте на никого да ви внушава, че това е нещо грозно, дебело, буца?! Няма перфектно тяло, но има здраво тяло! Нека вашето тяло е здраво", написа чаровната пловдивчанка.

Четете още: Силвена Роу зашемети всички с нова визия и даде съвети за здравословен живот