Автор
Антония Дамянова

6 знака от зодиака, които ще бъдат драматично засегнати от 'Есетровата' суперлуна на 1 август

Последният месец от лятото е подготвил много астрологични подаръци: две пълнолуния наведнъж, сред които и една суперлуна както и началото на ретроградното движение на Меркурий и Уран. На 1 август, точно в 21.32 ч. българско време, настъпва така нареченото „Есетрово“ пълнолуние в знака Водолей – един от най-добрите периоди за трансформация, както в духовната, така и в материалната сфера.

Всяко пълнолуние има свое собствено неофициално име, като „Снежна луна“, „Вълча луна“. Коренът на тези имена е свързан с индийските традиции, според които всеки месец е белязан под определен знак. Първото пълнолуние на август е наречено "есетрово", поради факта, че през този период от време се увеличава уловът на есетрови риби. В това явление няма нищо изненадващо, защото в края на лятото продължителността на дневната светлина намалява и нощните температури спадат, което принуждава есетровите риби да ловуват повече и да напускат „родните си земи“ и следователно стават по-лесна плячка за риболовците.

Суперлуна на 1 август във Водолей: за какво да се подготвим?

Зодия Водолей е един от основните революционери сред целия зодиакален кръг. Водолеите могат да усетят настроението в обществото много фино и като правило първи забелязват новите тенденции. Водолеят винаги търси трансформация, подобно на Скорпиона, което не е изненадващо, защото неговата управляваща планета Уран отговаря за прогреса и иновациите. Но за разлика от Скорпиона, Водолеят не трябва да разрушава вече изграденото. Вместо това Водолеят е по-склонен да се опита да направи нововъведение и да трансформира това, което вече е налице.

Това пълнолуние е чудесно време за духовни практики. Енергията на Водолея ще ви помогне да разширите кръгозора си и да намерите отговори на въпроси, които отдавна ви преследват.

Препоръчително е да се внимава с частите на тялото, които Водолей управлява: прасци, пищяли, глезени, ахилесово сухожилие, мускули на предмишницата, щитовидна жлеза. Суперлуната е източник на огромна енергия и затова е възможна появата на болка в тези зони.

Най-засегнати от пълнолунието във Водолей ше бъдат следните шест зодиакални знака:

1. Стрелец

С квадрат Луна-Юпитер и тригон Марс-Юпитер това пълнолуние ще има положително въздействие върху Стрелците. Квадратът между планетите се счита за напрегнат аспект, но в този случай влиянието му ще бъде благоприятно - ще се отворят възможности за реализация на творческия потенциал. Също така този аспект показва нарастване на нуждите в емоционалната сфера - необходимостта от комфорт и уют ще бъде особено изострена. От своя страна тригонът Марс-Юпитер по време на пълнолуние ще даде енергия и активност, желание за развитие и самообучение.

2. Лъв

За хората от зодия Лъв пълнолунието не е най-лесното време, тъй като управляващата им планета Слънцето е в опозиция на Луната. Този аспект води до конфликти между ума и сърцето. В този случай, когато Луната е във Водолей, ще бъдат повдигнати въпроси за тяхната роля в обществото, необходимостта от промени в обичайния им начин на живот. В същото време ще премине паралелът Слънце-Уран, което ще даде желание за придобиване на независимост. През този период Лъвовете най-накрая трябва да приемат своята уникалност, да спрат да се опитват да променят себе си. Чрез вътрешни конфликти и съмнения енергията на Водолея ще ви отведе до вътрешна свобода и осъзнаване на вашата индивидуалност.

3. Везни

За Везни, както и за Телец, това пълнолуние ще доведе до трансформация в емоционалната сфера - квадратът Венера-Уран ще се усети. През този период ще бъдете особено чувствителни към личните си граници, много действия могат да се възприемат като опит за изземване на вашата независимост. Парите могат да бъдат похарчени в опит за задоволяване на емоционални нужди. Опитайте се да разтоварите напрежението през този период чрез групова творческа дейност, защото и Венера, и Уран оказват влияние върху междуличностните отношения.

4. Телец

За разлика от Везни, за Телците ще бъде по-трудно да намерят баланс по време на това пълнолуние - влияят противоречията между земната и въздушната стихия. Освен това Уран - управляващата планета на Водолея, ще бъде в знака Телец и ще има по-силно влияние върху представителите на тази зодия. Телците трябва да се грижат за себе си през този период и да не се натоварват с работа: прекомерното натоварване няма да донесе никакви плодове освен напрежение и раздразнителност. В отношенията с любимите хора са възможни кавги, които могат да бъдат избегнати, ако не се поддадете на емоционални импулси.

5. Скорпион

За Скорпиона този период ще донесе успех в кариерата, защото неговите две управляващи планети Марс и Плутон ще бъдат в хармонични аспекти с други планети. Приливът на енергия, благодарение на тригона Марс-Юпитер, ще се срещне със силно желание, дори вътрешно задължение, да промените себе си и света около вас поради влиянието на тригона Уран-Плутон. Енергията ви ще бъде в разгара си, не се изненадвайте, ако се почувствате изпълнени с енергия и оптимизъм след есетровото пълнолуние.

6. Водолей

За Водолеите това е идеална възможност да се докажат като лидери както в работата, така и в отношенията. Ще блестите и енергията ви ще завладява хората. Не се страхувайте да бъдете център на вниманието. В кариерата обърнете внимание на екипните проекти – време е да ги реализирате. Приемете промените в живота си с благодарност.

Четете още: Суперпълнолуние във Водолей: Бъдете внимателни в действията си. Следвайте сърцето си!