Хрупкаво, вкусно и лесно за приготвяне - какво повече можете да искате от едни крекери? А когато ги съчетаете с добре овкусени маслини и изкусителното крем сирене Philadelphia, вълшебството е гарантирано. Ето я и рецептата:

Време за подготовка: 15
Време за готвене: 20
Порции: 4-6

Продукти за маслините:
300 г маслини без костилка
60 мл зехтин
6 смачкани скилидки чесън
1 глава шалот, разрязан на четири
1 лимон на клинове
2 клонки прясна мащерка
2 клонки пресен риган
чили на люспи

За крем сиренето:
1 опаковка крем сирене Philadelphia Original XL
100 г краве сирене
2 с.л. мед
черен пипер

За крекерите:
75 г нарязано на кубчета студено масло
50 г крем сирене Philadelphia Original
100 г бяло брашно
100 г брашно от спелта
100 г настърган пармезан
4 с.л. запечен сусам
3-4 с.л. бяло вино



Начин на приготвяне:
В купата на кухненски робот сложете двата вида брашно и нарязаното на кубчета студено масло. смелете до получаването на трохи и сложете настъргания пармезан и 50 г крем сирене Philadelphia. Добавете сусама, смелете и при работещ уред налейте виното.

Прехвърлете на кухненския плот, оформете на диск, завийте с фолио сложете в хладилник за 15 минути.

Загрейте фурната до 200 градуса.
Върху леко набрашнен плот разточете тестото на кора с дебелина около 4-5 милиметра. Прехвърлете в тава за печене, покрита с хартия и нарежете на дълги, правоъгълни парчета.
Печете 10-12 минути, докато крекерите станат златисто кафяви.

Загрейте фурната до 220 градуса.
В съд за печене сложете маслините, зехтина, чесъна, шалота, лимона, билките и щипка чили. Разбъркайте и печете 20-25 минути.
В купата на кухненски робот сложете крем сиренето Philadelphia, натрошете бялото сирене и смелете. Прибавете меда и черния пипер и разбъркайте до кремообразна смес.
В купа сложете от овкусеното крем сирене. Гарнирайте с топлите печени маслини, крекери и листа пресен риган.

(в материала има продуктово позициониране)