Автор
Теодор Муховски

Секс с приятели на младоженеца и други странни обичаи по света, свързани с отнемането на девствеността

Има някои обичаи на народите, от които могат да ви побият тръпки.

Някои момичета пазят девствеността си, а други, напротив, се опитват да се отърват от нея възможно най-скоро, за да започнат живота на възрастните. Има и такива, които след известно време се решават на операция за възстановяване на девствеността, за да се почувстват отново млади.

Между другото, за първи път в официалната медицинска практика хименопластиката е извършена през 1962 г. от италианския гинеколог Бернули върху собствената му дъщеря. И само след една година 35 хил. европейски жени си връщат честта по този начин.

Така или иначе, има много предразсъдъци, традиции и дори ритуали, свързани с девствеността. За няколко от най-необичайните разказа известният пътешественик Михаил Зарубин, който вече е успял да посети всички страни по света."Колко много интересни обичаи има по света! Много от тях ние не разбираме, осъждаме и критикуваме. Някои не ни разбират, когато се борим с яйца на Великден или окичваме дървета в новогодишната нощ. Но има обичаи, свързани с отнемането на девствеността, които понякога карат косата ми да настръхне", разказва Зарубин.

И така, нека разберем през какво трябва да преминат девойките по пътя си към новия статут в различните части на нашата планета.

Тибет

Тук се смята за срамно да си девствен. Ако това се узнае в селото, родителите изгонват дъщеря си от къщата. По тази причина самите майки нареждат на момичетата да спят с поне 20 мъже, за да "докажат", че са пораснали. Понякога в селата не се намират нужния брой партньори и тогава момичетата хващат съседите. А след като се омъжат, те често не се ограничават с един съпруг - семействата практикуват полигамия.

Гуам

На този остров в Тихия океан на целомъдрените момичета е забранено да се омъжват. Обичаят се е запазил извън столицата и до днес. Само специален човек (дефлоратор) може да отнеме девствеността на момиче и то на значителна цена.Папуа Нова Гвинея

В източната част на страната невинността също се отнема от обучено лице. Тук свещеник изпълнява тази роля, като държи дървен нож.

САЩ

В щата Уисконсин първото действие е съвсем обичайно. С едно изключение: законът забранява на човек да стреля с пистолет по това време, а във Вирджиния любовната нощ не трябва да се извършва при запалени светлини.

Конго

Преди сватбената церемония вождът е длъжен лично да отнеме девствеността на булката. Ако не успее, той бива свален и се избира нов, който да изпълни задачата.Сомалия

В редица африкански страни след навършване на пълнолетие на момичетата буквално зашиват гениталиите им и ги разкъсват обратно едва преди брака.

Френска Полинезия

Преди първата брачна нощ момичето има интимни отношения с всички приятели и роднини на съпруга си. Едва след това самият любовник може да я докосва.

Острови Кук

Родителите одобряват, когато момичето има много ранни партньори, защото ако няма никой до 18-годишна възраст, тя трябва да натрупа опит с 30 мъже подред.