Автор
Ева Лъчезарова

10 неща, които жените с хубава кожа правят всеки ден

Кожата е нашата визитна картичка, която няма как да остане незабелязана. Тя показва дали полагаме грижи за себе си, дали се храним правилно и дали в крайна сметка сме щастливи.

Истината е, че хубавата кожа изисква малки стъпки и ритуали, които обаче да извършваме регулярно и които да се превърнат в част от нашата ежедневна рутина.

Проучихме кои са нещата, които жените със сияйна кожа правят всеки ден, а ето го пълния списък по темата:

1. Тренират редовно

Регулярните тренировки (поне 2 пъти седмично) подобряват циркулацията, което от своя страна прави кожата да сияе още на мига. В допълнение към това физическата активност намалява хормона кортизол, който пък често се свързва с появата на пъпки и запушени пори.

2. Задраскали са боклучавите храни от диетата си

Захарта, белият хляб, тортите и дори някои добавки във вашето кафе могат да имат негативно влияние върху състоянието на кожата ви. Някои от негативите, които можете да понесете, без да си давате сметка са: повяхнала, дехидратирана кожа без блясък и дори повече бръчки.



3. Консумират осъзнато храни, които кожата обича

Жените с красива кожа знаят кои са храните, които им влияят добре и се стремят да включват в менюто си голяма част от тях, когато го планират. Кожата обича омега 3 мастни киселини, които както знаем се съдържат основно в рибата. Ако обаче не обичате риба или пък искате да внесете разнообразие в менюто си, бихте могли да се спрете на алтернативни източници на омега 3 като орехи, зеленолистни, чия, ленено семе и конопени семена. Антиоксидантите и витамин С също са от изключителна важност за нашата кожа, а те се съдържат в храни като чушки, домати, броколи, портокали и горски плодове. Протеините също са от решаващо значение за цялостното състояние на кожата, а тях освен в месото и рибата, можете да откриете в пълнозърнестите храни, бобовите растения, ядките, семената, водораслите и зеленолистните зеленчуци.

4. Отдават се на ежедневно СПА у дома

Спрямо графика си, жените с красива кожа отделят по няколко минути сутрин или вечер, за да се насладят на домашен СПА ритуал, който вкючва любим техен продукт за сияйна кожа. Ние препоръчваме серията душ гелове на Dove, които отскоро са с подобрена формула. Тя съдържа хидратантен крем с три уникални съставки. Така тя не само предотвратява дехидратирането на кожата, но я и подхранва дълбоко още след първия душ, като оставя кожата ви мека на допир през целия ден. Душ геловете от серията не съдържат сулфати и почистват нежно кожата, без обаче да увреждат кожната бариера. Най-новият аромат от серията носи името Dove Rejuvenating Cherry and Chia Milk и е идеален старт за вашия домашен СПА ритуал.


5. Пият достатъчно вода

Ако пиете вода предимно, когато сте ожаднели, това означава, че тялото ви вероятно вече е дехидратирано. Затова е важно да разпределите 8-те чаши вода, които е препоръчително да пиете на ден, на равномерни интервали в ежедневието си. Специалистите препоръчват и поне половин час след хранене да не приемате напитки, така че вземете и това предвид, когато разпределяте графика си.

6. Практикуват сухо четкане

Разказахме ви за сухото четкане повече в този материал, но накратко то ексфолира кожата, подобрява циркулацията, както и цялостния тонус на организма. Достатъчно е да го практикувате веднъж или два пъти седмично, за да видите резултата от него.

7. Отдадени са на различни антистрес техники

Стресът се отразява пагубно на целия ни организъм, а това веднага се вижда по състоянието на кожата ни. Ако системно сме изнервени, забързани и стресирани, кожата ни може да загуби естествената си розовина и да повехне. Затова в ежедневния си график отделете време за някоя от любимите си антистрес техники. Повечето от тях отнемат само няколко минути, а ползата е безценна.

Ето и няколко идеи:

- Водете си дневник
- Практикувайте йога
- Отделете малко време за медитация
- Започнете ново хоби
- Дифузирайте етерични масла

8. Винаги използват слънцезащита

Жените с красива кожа нанасят слънцезащитен крем по откритите части на тялото си целогодишно. На дневна база вероятно може да ви се стори като нещо, което бихте могли да си спестите, но в дългосрочен план този навик ще ви се отплати, тъй като кожата ви ще старее по-бавно.

9. Предпочитат хладките душове

Хладкият душ има редица предимства пред горещия, който голям процент от дамите предпочитат. Топлата вода премахва естественото омазняване на кожата ни, както и липидите по нея, което в дългосрочен план може да я изсуши и тя да изглежда повяхнала. От друга страна хладките душове подпомагат циркулацията на кръвта в организма, както и прибирането на порите. Повече за това как да започнете да включвате хладки душове в ежедневието си, можете да откриете в този материал.

10. Спят достатъчно

Докато спите, кожата ви се регенерира активно и точно това е причината жените с красива кожа да следят стриктно за графика си на сън и бодърстване. За качествен сън специалистите съветват да прекратите употребата на електронни устройства поне един час преди времето, в което е необходимо да заспите. Това ще позволи на мозъка ви да релаксира и по този начин да се насладите на дълбок сън, който ще се отрази благотворно освен на кожата ви и на цялото ви тяло.

Woman.bg съветва: Прегледайте отново списъка с 10-те неща, които жените с красива кожа правят всеки ден и вижте колко от тях практикувате. След това изберете тези, които бихте искали да въведете в ежедневието си и започнете да ги добавяте към графика си един по един. Така след месец ще видите осезаемата разлика както в състоянието на кожата си, така и в цялостния начин, по който се чувствате.



(в материала има продуктово позициониране)