Автор
Ива Петрова

Скъпоценните камъни според зодията, които ще ви донесат богатство и просперитет

Всеки естествен скъпоценен камък е надарен с особена енергия, която влияе на различни сфери от живота на притежателя му. Въздействието му зависи от това доколко неговата енергия е съвместима с тази на конкретния човек.

Поради тази причина всеки трябва да избира талисмана си индивидуално, като отчита особеностите на характера си, както и принадлежността си към съответния зодиакален знак. Задължително обръщайте внимание на вътрешното си усещане, когато се докоснете до скъпоценен камък.

Ако ви става спокойно на душата, ако ви вдъхновява, това е знак, че енергията на този тип амулет е подходяща за човека. Тревожност, понижаване на самочувствието, неприятни чувства, възникващи при съзерцаването на камъка, са сигнали, че този камък е враждебен към вас. Поради това астролозите препоръчват да си избирате скъпоценен минерал, ако искате да привлечете към себе си финансов успех, според зодиакалния ви знак. Ето какви камъни за талисмани препоръчват:

Овен

Диамантът привлича финансов успех на Овена. Представителите на този знак могат да си изберат диамант с всякаква форма и оттенък. Пиритът, който не е скъп, също привлича парите, и носи благополучие за Овена.

Телец

Черният ахат ще насочи енергията в правилната посока, което е предпоставка за успех в работата и за финансовото обогатяване на Телеца.

Близнаци

Родонитът помага на Близнаците бързо да се изкачват по кариерната стълба. Камък с тъмни жилки защитава имуществото им от кражби.

Рак

Тюркоазът и карнеолът привличат в живота на тази водна зодия парите. Подпомагат самореализацията и изграждането на добър имидж.

Лъв

Гранат, рубин, кехлибар помагат на Лъва постоянно да подобрява своето материално положение.

Колие с рубин
Колие с рубин

Дева

На Девите се препоръчва там, където си съхраняват парите, да държат малък родонит. Неговата енергия помага на тази малка "съкровищница" постоянно да попълва запасите си.

Везни

Също като за Девата, и за Везните е подходящ родонитът. Неговата енергия помага за изграждането на успешен бизнес и за постоянно нарастване на паричните спестявания.

Скорпион

Кървавият камък (хелиотроп) е талисман за финансово процъфтяване и израстване в кариерата на Скоприоните.

Стрелец

Ахатът помага на родените под този зодиакален знак да си намерят перспективна работа. Хематитът пък привлича към тях финансов възход.

Козирог

Планински кристал и карнелиан подпомагат сключването на успешни парични сделки.

Водолей

Аквамаринът подпомага плодотворната работа и финансовото обогатяване.

Риби

Розовият кварц помага родените под този знак да изпитват удоволствие от любимата си работа и да постигат успехи в кариерата.

Носенето на горните талисмани си има някои особености

На представителите на огнените знаци от зодиака се препоръчва да носят със себе си талисмана, рамкиран със злато. Желателно е, ако това е пръстен, съответният камък да привлича парите. Водните знаци е добре да избират рамки и контури от сребро. Оптималното за тях украшение за привличане на богатство е гривна или някаква висулка.

Среброто и бронзът са подходящи за земните зодии. Мощна магическа сила, която привлича парите към тях, е брошка със съответните камъни.

На въздушните знаци се препоръчва сребро или платина. Вграденият камък трябва да има строго геометрична форма. Желателно е да се носят обици или бижута.

Камъни, които не са рамкирани, могат да се носят в портмонето, чантата или джоба. Талисманът може да се сложи на място, където пазите парите си, ценни книжа, документи и имущество.

Важни изводи

Правилно избраният за талисман скъпоценен камък привлича към своя притежател късмет, успех и богатство. Но ако скъпоценният минерал не се съчетава с характера на човека, влиянието му ще бъде отрицателно. Повечето скъпоценни и полускъпоценни камъни имат особена сила, която привлича успеха, възможността за добра реализация и пари.