Искате да впечатлите гостите си или да приготвите наистина неустоим сладкиш за семейството? Или пък може би просто да се поглезите с ароматно и незабравимо тирамису? Имаме най-добрата рецепта за вас, ето какво ще ви бъде необходимо и какви са стъпките за приготвянето:
Продукти:
200 мл пълномаслена сметана
100 г черен шоколад
170-200 г бишкоти
150 мл - топло, подсладено еспресо
50 мл – марсала
2 опаковки крем сирене Philadelphia Original XL
250 г рикота
1 ч.л. - ванилов екстракт
3 с.л. – мед
50 г настърган шoколад
2-3 - мандарини
Начин на приготвяне:
В тиган или касерола налейте сметаната, сложете на котлона и добавете шоколада. Оставете сметаната да се загрее и разбъркайте, докато шоколада се разтопи.
В съд диаметър приблизително 26 сантиметра подредете бишкотите, полейте с кафето и поръсете с марсала. Разпределете отгоре на равномерен пласт сметаната с шоколада и оставете настрана.
В купа сложете крем сиренето Philadelhia и рикотата, добавете меда и ваниловият екстракт и разбийте добре.
Разстелете върху шоколадовия слой, поръсете с настърган шоколад и кора от мандарина и приберете в хладилник за поне 2 часа.
Сервирайте с резенчета мандарина.