Автор
Woman.bg

Диетични допълващи храни се грижат за здравето на любимите ни четириноги приятели

Домашният любимец е онзи чаровен приятел, който винаги е вкъщи, за да ви напомни, че ви обича и е до вас. Само си представете как ще се зарадва, когато се приберете довечера и по своя си симпатичен начин ще ви покаже, че сте му липсвали. Всеки стопанин знае, че това е най-хубавото чувство, а в замяна трябва само да осигури на четириногия си приятел любов и правилна грижа за дълъг, щастлив и здравословен живот.

Пълноценното хранене е един от най-важните фактори, допринасящи за оптималното здравословно състояние на котките и кучетата. Понякога обаче в диетата им не присъстват някои жизненоважни хранителни вещества, необходими за нормалната функция на различни органи и системи от техния организъм. 

В такъв случай е препоръчително да компенсираме тези липси, като добавим прием на диетични допълващи храни. Тук думата „диетичен“ няма никаква връзка с това, че домашният Ви любимец трябва да отслабне. Основата за разработване на тези храни е научната и медицинска теория на храненето, наречена "диетология". Съставът на диетичните допълващи храни е специално съобразен с нуждите на котките и кучетата при непълноценно хранене или в случаи на заболяване. 

Този тип храни изпълняват съпътстващ терапията ефект при лечението на заболявания. Те обаче могат да се използват и профилактично, както и при временни, и по-леки здравословни проблеми. 

Допелхерц® За животни (на немски Допелхерц® für Tiere) е най-новата линия на немската марка "Допелхерц", съчетаваща диетични допълващи храни за котки и кучета. Продуктите са в удобни за прием форми и са изключително апетитни за животните. Разработени са от ветеринарни лекари в Германия и комбинират активни съставки във високи дози, които са съобразени със съответните нужди на четириногите ни приятели. 

От какви хранителни вещества имат нужда животните със ставни проблеми? Ставните проблеми (напр. остеоартрозата) могат значително да влошат качеството на живот на Вашия домашен любимец, поради съпътстващата болка. Много фактори могат да допринесат за такъв тип проблеми – напр. наранявания, наднормено тегло или износване, вследствие напредване на възрастта. Хранителните вещества с противовъзпалителен ефект, както и веществата, които участват в изграждането на ставния хрущял, могат да окажат положителено въздействие при ставни проблеми.

Допелхерц® für Tiere Комплекс за стави за кучета х30 хапки 
За подпомагане на метаболизма на ставите на кучетата при остеоартроза. Съдържа:
• Омега-3 мастни киселини 
• Натурален колаген тип II 
• Зеленоуста мида 
• Босвелия 
• Витамин E 

Незаменимите омега-3 мастни киселини EPA (ейкозапентаенова киселина) и DHA (докозахексаенова киселина), както и босвелиевите киселини, съдържащи се в босвелията, имат облекчаващ ефект при възпалителни процеси. Натуралният колаген тип II е основен компонент на съединителната тъкан. Редовният му перорален прием създава имунологична толерантност, която може да предотврати ставните възпаления. Новозеландската зеленоуста мида осигурява важни вещества в подкрепа на ставния метаболизъм – глюкозаминогликани, липиди, витамини, аминокиселини, важни минерали като мед, цинк и селен, както и омега-3 мастни киселини, сред които и ЕТА (ейкозатриенова клиселина). 

Допелхерц® für Tiere Омега-3 масло за стави за котки и кучета x 250 ml 
За подпомагане на метаболизма на ставите на котките и кучетата при остеоартроза
• Масло от сьомга, ленено масло и масло от конопено семе 
• Зеленоуста мида 
• Екстракт от дяволски нокът 
• Хондроитин сулфат 
• Витамин E, манган и метионин 

Подобно на Допелхерц® Комплекс за стави и тук в състава присъстват омега-3 мастни киселини, зеленоуста мида и витамин E, с някои допълнителни активни съставки: Хондроитинът е един от основните компоненти на ставния хрущял. Той осигурява еластичността и устойчивостта му на удари, както и спомага ставния метаболизъм. Екстрактът от дяволски нокът благоприятства обмяната на веществата в сухожилията, връзките и ставите, като по този начин може да подпомогне функциите на опорно-двигателната система. Манганът и метионинът са основни хранителни вещества, необходими за изграждането на хрущялното вещество. 

Кои хранителни вещества могат да помогнат при кожни проблеми? Ако животното има недостиг на важни хранителни вещества, това може да окаже негативно въздействие върху здравето на кожата, което да се прояви и върху козината. Активните съставки с противовъзпалителен и регенеративен ефект, както и антиоксидантите, могат да допринесат за нормалното състояние на кожата и козината. 

Допелхерц für Tiere Омега-3 масло за кожа и козина x 250 ml 
За подпомагане функцията на кожата при дерматози и силно изразена загуба на космена покривка 
• Масло от сьомга, масло от пореч и масло от вечерна иглика 
• Бирена мая 
• Цинк и биотин 
• Витамини E и A
• Куркума 

Незаменимите омега-3 и омега-6 мастни киселини подсилват защитата на кожата и укрепват стабилността на клетъчните мембрани. Заедно с куркумата те могат да окажат противовъзпалителен ефект. Цинкът допринася за нормалната функция на кожата, козината, костите и ноктите, както и подпомага заздравителните процеси. Биотинът участва в метаболизма и спомага образуването на нови корени на козината. Бирената мая е допълнителен естествен източник на цинк и биотин. Витамини E и A предпазват клетките от оксидативен стрес. Продуктите на Допелхерц За животни са разработени от ветеринарни лекари. Благодарение на апетитния си вкус и удобната си форма, те са лесни и приятни за прием, което превръща грижата за здравето на домашния Ви любимец в истинско удоволствие!

(в материала има продуктово позициониране)