Автор
Philadelphia

Пълнени картофи с Philadelphia и карамелизиран лук

Апетитни картофи, изпечени с кашкавал, Philadelphia и изкусителен карамелизиран лук - о, да! Дори вече си представяме уханието на този така лесен, но изключителен кулинарен шедьовър. Ето какво ще ви бъде необходимо и как да си го приготвите

Време за подготовка: 
20 минути 
Време за готвене: 90 минути 
Порции: 4 

Продукти: 
70 г настърган кашкавал 
2 големи картофа 
2 с.л. зехтин 
80 г масло 
2 глави лук 
2 с.л. шери 
100 г крем сирене Philadelphia билки
сол и черен пипер на вкус 
 

Начин на приготвяне: 
Сложете добре измитите картофи в тава покрита с хартия за печене, полейте със зехтин, разнесете и подправете със сол и черен пипер. Печете 60 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна. 
През това време пригответе лука. 
Обелете лука, разрежете на две и нарежете на тънки филийки. В широк тиган загрейте 30 г от маслото, сложете лука и гответе на средно силен огън 10-12 минути, докато омекне. 
Намалете котлона, посолете и гответе още 20-30 минути, като разбърквате периодично, докато лука се карамелизира. 
Налейте шерито, разбъркайте и оставете за 2-3 минути. Свалете съда от котлона и оставете настрана. 
Извадете картофите от фурната, охладете за кратко и разрежете на две. С лъжица издълбайте вътрешността, като оставите около борд от около ½ сантиметър и върнете издълбаните половинки в тавата. 
Към издълбаната вътрешност на картофите добавете крем сиренето Philadelphia, останалото масло и карамелизирания лук. Посолете, подправете с черен пипер на вкус и разбъркайте добре. 
Разпределете плънката в издълбаните картофени половинки и върнете във фурната за още 20 минути. 
Извадете от фурната, поръсете с настъргания кашкавал и печете още 5-6 минути, докато кашкавала се разтопи и запече.

(в материала има продуктово позициониране)