Сладко изкушение, в което цялото ви семейство ще се влюби. Ето как да го приготвите:
Време за подготовка: 25 минути
Време за готвене: 10 минути
Време за охлаждане: 4 часа
За основата:
150 г смлени солени претцели
125 г разтопено масло
2 с.л. мед
За крема:
300 мл пълномаслена сметана
2 ч.л. ванилов екстракт
1 опаковка крем сирене Philadeplhia Original XL
3-4 с.л. пудра захар
2 с.л. малинов конфитюр или сладко
100 г мед
3 нарязани на тънки клинове праскови
30 г масло
2 с.л. листа мащерка
60 г пресни малини
Начин на приготвяне:
В купа сложете претцелите, маслото и меда. Разбъркайте до пълното смесване на продуктите. Сместа разстелете в тавичка с диаметър 18-20 см и притиснете добре.
Прехвърлете в загрята до 180 градуса фурна и печете 8 минути. Охладете напълно, преди да сложите пълнежа.
За пълнежа в купа сложете сметаната, пудрата захар и ваниловият екстракт и разбийте за 2-3 минути, до меки връхчета. Добавете крем сиренето Philadelphia Original XL и разбийте, до получаването на еднородна смес.
Върху основата разпределете малиновия мармалад, отгоре сложете крема и охладете за няколко часа в хладилник, докато стегне.
В касерола сложете маслото, прасковите, меда и листенцата мащерка.
Сложете на котлона на средно силен огън и гответе няколко минути, докато прасковите омекнат леко, а меда се овкуси.
Върху охладения крем сложете част прасковите с меда и добавете няколко малини. Разрежете и сервирайте с още малко от овкусения мед.