Вкусни, ароматни чушки с висококачествено крем сирене Philadelphia - перфектното хапване за последните летни дни и с намек за идващата есен. Ето как да си го приготвите:
Порции: 4-6
Продукти:
8-9 дребни чушки
1 опаковка крем сирене Philadelphia с билки 175g
40 г настърган пармезан
2 с.л. ситно нарязани каперси
2 с.л. ситно нарязани маслини
3 скилидки чесън
3-4 с.л. зехтин
5-6 клонки ситно нарязан магданоз
40 г галета панко
1 яйце
1 топка моцарела
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Направете разрез по дължина във всяка чушка, срежете и напречно близо до дръжката и внимателно извадете семената.
В купа сложете крем сиренето Philadelphia билки, добавете пасирания чесън, пармезана, каперсите и маслините. Прибавете магданоза, галетата и яйцето, и разбъркайте до пълното смесване на продуктите.
Прехвърлете сместа в пош с кръгъл накрайник и напълнете чушките.
Подредете ги в тава покрита с хартия за печене, полейте с половината зехтин и печете 15 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна, на функция грил.
Извадете чушките от фурната и върху всяка сложете филийка моцарела. Полейте с останалия зехтин, поръсете с прясно смлян черен пипер и върнете във фурната за още 7-8 минути докато моцарелата се разтопи.
Сервирайте чушките топли, като всяка порция поръсете със ситно нарязан магданоз.