Автор
Антония Михайлова

Кармични връзки: Хората с такава съдба са създадени един за друг

Учението за миналите животи и кармата може да бъде полезно не само за разбиране на собствения ни житейски път и съдба, но и за разбиране на съвместимостта с партньора ни. Александра Данилина - експерт в областта на духовността и езотериката и основател на школата за работа с човешката душа Кармионика, разказва как да подходим съзнателно към изграждането на щастлив семеен живот. 

Абсолютно всеки човек има мисия, с която идва на този свят, чието следване и служене е в основата на щастливия живот за него. В доктрината за кармата такава мисия се нарича кармична задача. Ако човек не го осъзнае и се отклони от желания курс, той започва да се чувства не на място, живее живот, който не е негов. Това, което ни прави щастливи, е да знаем и следваме своята цел. 

Кармичните задачи определят и характера на човека, тъй като той идва на света пропорционално на съдбата си, воден от съответните енергии, със силни страни, които са полезни за неговите цели. Затова той получава онези тестове и изпитания, през които трябва да премине.

Влюбена двойка
Влюбена двойка

Сближавайки се с партньора си, ние, разбира се, научаваме много за избрания от него път, изучаваме се взаимно в процеса на общуване. Но не е толкова лесно да разберем от самото начало, че човекът, когото харесваме сега, е същият партньор, с когото сме предопределени да живеем щастливо досега, ако не цял живот, то значителен период от време.

Има методи, които могат да дадат ясна представа за партньора в такива случаи. Те няма да ви кажат датата на сватбата и броя на щастливите дни, отредени ви в компанията един на друг, но ще ви разкрият с какво е дошъл любимият ви на този свят и дали тази енергия съвпада с вашата.

Как всъщност работи кармата и можем ли да я подобрим?
НОВИНИ
Автор Ева Григорова

Как всъщност работи кармата и можем ли да я подобрим?

Автор Ева Григорова

Двойките, които изграждат връзката си спонтанно, несъзнателно, често след период на бурна любов започват да се нараняват взаимно. Това се случва, защото силите, заложени в нас от самото начало, от раждането, не съответстват една на друга и водят до отношения на неразбирателство и дисбаланс. Например, ако вашата кармична съдба ви праща на пътешествия по света и ви е писано да прекарвате много време в общуване с голям брой различни хора, а вашият партньор е дошъл на този свят за тих семеен уют, тогава със сигурност ще настъпи конфликт между вас по отношение на личните кармични качества и цели.

Влюбена двойка
Влюбена двойка

Знаейки за тези характеристики на партньора, можете да изгладите острите ъгли, да ги приемете като неразделна част от личността на партньора си и да изградите живота си заедно, така че вашите различия да ви допълват и изпълват, а не да се превръщат в пречка. 

Основната идея тук е преди всичко да осъзнаем своята кармична предопределеност и да я следваме,тъй като отклонението от нея ни води към безрадостен живот. Вторият човек трябва да допълва живота ви, за го прави по-пълноценен и радостен, но не бива да се превръща в едниствените ви смисъл и цел.

Чувствате, че сте в омагьосан кръг и ви се случват сходни събития? Разберете какво е кармичен цикъл и как да излезете от него!
ПО ЖЕНСКИ
Автор Ева Григорова

Чувствате, че сте в омагьосан кръг и ви се случват сходни събития? Разберете какво е кармичен цикъл и как да излезете от него!

Автор Ева Григорова

Опитът, пренесен от минали животи, ви позволява да разберете от какво точно вие и човекът до вас имате нужда в живота, какво е полезно и правилно за вас и за него. Но както всеки от нас не се появява на света случайно, така и всички срещи по житейския ни път не се случват просто ей така.

Влюбени двойки
Влюбени двойки

Задачата на Кармиониката - кръговете на Самсара, не е да предсказва идването на идеалния партньор, който да чакате наотклонно. Преди всичко тя обяснява защо даден човек идва в живота ви. Дори ако на пръв поглед сте напълно неподходящи един за друг, може би истинският смисъл на вашата среща е бил да научите определени кармични уроци или дори да преминете заедно през цели цикли от кармични уроци. Такива връзки много често са дълбоки и богати, те ни учат да приемаме и разбираме природата на другия човек. 

Чудесно е, когато човек започне да осъзнава своите кармични задачи от малък, а още по-благоприятно е, ако това осъзнаване започне в детството. Родителите също могат да помогнат с това. Ако по-рано семействата избираха съпрузи за децата си според социалния им статус, днес един интелигентен и добър родител може леко да тласне порасналото си дете към правилните решения и подходящите за него хора. 

Лошата карма е причината за всичките ви проблеми: Как да се отървете от кармичния дълг
НОВИНИ
Автор Антония Дамянова

Лошата карма е причината за всичките ви проблеми: Как да се отървете от кармичния дълг

Автор Антония Дамянова

Един от методите в Кармиониката предполага няколко нива на осъзнаване на себе си и личната съдба, всяко от които трябва да бъдат преминати през житейския път. Децата, чиито родители се ръководят не от стереотипите и наложенитпредставите на обществото, а от индивидуалната траектория на живота на детето според кармичните учения, е по-вероятно да успеят в живота, да разберат себе си и да изберат правилния човек като техен партньор.

Влюбена двойка
Влюбена двойка